5 factoren die het werkgeluk van jouw werknemers bepalen

06-06-19 / Paul Zwama

Bijna iedere werknemer wil een aantal dingen; een goed salaris, een uitdagende baan, leuke collega’s, niet te veel woon-werk verkeer, etc. De laatste jaren zien we echter een shift. Werknemers willen steeds vaker zingeving ervaren en wil bovenal gelukkig zijn op werk.

Werkgeluk verbeteren

Iets doen wat je leuk vindt, betekent niet dat het werk is waar je per definitie energie van krijgt. Er zijn meerdere elementen en factoren die werkgeluk beïnvloeden. Dit betekent ook dat niet iedere dag geweldig hoeft te zijn, iedereen heeft wel eens een minder goede dag. Dat hoort nu eenmaal bij het leven en zorgt ervoor dat we de leuke dagen extra waarderen.

Er zijn 5 factoren die jouw werkgeluk bepalen:

  1. Relaties: een goede relatie met je collega’s en je leidinggevende.
  2. Betekenis: het gevoel dat je werk een duidelijk doel dient.
  3. Uitdaging: de mogelijkheid hebben om het beste van jezelf te laten zien en steeds beter te worden.
  4. Flow: het gevoel dat je helemaal opgaat in wat je doet.
  5. Positieve emoties: blij zijn, veel energie hebben en je gewaardeerd voelen.

Het gaat om een juiste balans tussen deze vijf elementen en de voorwaarde dat overige randvoorwaarden (bijv. primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden) in orde zijn. Op dit moment scoren wij Nederlanders gemiddeld een 7,2 op ons werkgeluk (effectory). Wij denken dat dit hoger kan.

Ons advies

Mijn advies aan jou als leidinggevende of HR-manager is simpel. Breng je team bij elkaar en onderzoek samen wat ECHT bijdraagt aan werkgeluk binnen je team(s). Er bestaat geen “one size fits all” programma dat automatisch resulteert in een verhoging van werkgeluk. Ga in gesprek met elkaar, bevraag elkaar en ga aan de slag.

Vanuit IVVO organiseren we ook sessies omtrent werkgeluk binnen organisaties en/of teams. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Neem direct contact op!

Deel:

Terug naar nieuws