Af en toe een schouderklopje werkt echt

17-01-17 / Marc van Wersch

Af en toe een schouderklopje werkt echt. Zo luidde de kop van een artikel onlangs in de Gelderlander. Vitaliteit heeft vooral ten doel om te zorgen dat je lekker in je vel zit. Dat je veel energie hebt en zowel op je werk als thuis met veel plezier door het leven stapt.

Open deur

Genoemde titel lijkt natuurlijk een open deur. We hebben allemaal wel eens het effect van een compliment ervaren. De een wordt verlegen, de ander bloost maar uiteindelijk is het toch altijd fijn dat er iets positiefs over je (gedrag) wordt gezegd.

Nu is ook na onderzoek aangetoond dat deze positieve uiting, effect heeft op je productiviteit op de werkvloer. Niet alleen op de individuele medewerker die het compliment krijgt. Ook op het team om de medewerker heen. Voor ons is dat niet zo verrassend. Dit is precies wat de uitkomst is van vitaliteit. Doordat je lekker in je vel zit ben je beter in staat om te gaan, met de zaken om je heen en dus ook je werk.

Complimenten zorgen voor positiviteit. Dus collega’s en managers, maak er eens het jaar van het compliment van en wacht niet tot de nationale complimenten dag. Wil je meer weten over het onderzoek, lees dan hier verder.

Met positieve groet,

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws