Bevlogenheid: wat is het en hoe begin je ermee?

14-06-18 / Paul Zwama

Bevlogenheid is een thema dat de laatste jaren steeds vaker terugkeert in de media. Het is een thema dat ook steeds belangrijker wordt voor werkgevers. Onderzoek toont namelijk aan dat bevlogen medewerkers vitaal, toegewijd en gefocust zijn. Het leidt er toe dat mensen beter gaan presteren. Ik kenmerk het begrip graag als energiek, betrokkenheid en effectiviteit van medewerkers. Ik durf zelfs zo ver te gaan door te claimen dat bevlogen medewerkers een hele kleine kans hebben om uit te vallen door burn-out.

Definitie bevlogenheid

Prof. Dr. Arnold Bakker concludeerde dat burn-out en bevlogenheid elkaars tegengestelde zijn, waarbij bevlogenheid positief en productief is en burn-out negatief. Bevlogenheid wordt dan ook wel gedefinieerd als een positieve toestand van opperste voldoening en wordt gekenmerkt door vitaliteit, toewijding en absorptie. Maar hoe zorg jij nou voor bevlogenheid van jouzelf of wellicht binnen jouw organisatie?

Er is een groot verschil tussen een tevreden mens en een bevlogen mens. Kan ik er vanuit gaan dat we het allemaal eens zijn dat we liever een bevlogen dan een tevreden medewerker willen? Ik las vorige maand een interview met bovengenoemde Bakker en vond daar een hele mooie definitie van bevlogenheid:

“Bevlogenheid is een toestand waarbij er sprake is van veel energie voor je werk; vitaliteit noemen we dat. Daarnaast is er toewijding; je bent enthousiast over je werk en gaat er helemaal in op. Je bent heel geconcentreerd bezig en vergeet alles om je heen. Daardoor krijg je het gevoel dat de tijd vliegt.”

De sleutel tot bevlogenheid.

Sleutel bij bevlogen medewerkers is het enerzijds bevlogen zijn op je werk en de rust kunnen ervaren als je niet meer op werk bent. Rust is hierbij een sleutelwoord. Als je te bevlogen bent kun je verslaafd raken aan je werk, wat negatieve gevolgen heeft voor je relaties, sociale leven, lichaam, en uiteindelijk ook voor je werk.

Niet iedereen is even bevlogen, maar je kunt er wel invloed op uitoefenen. Extraverte mensen zijn over het algemeen sneller bevlogen. Daarnaast hangt openheid voor nieuwe ervaringen positief samen met bevlogenheid. En mensen die consciëntieus, precies en nauwgezet zijn, zijn ook vaker bevlogen.

Als medewerker, maar ook als werkgever, draag je beide een bepaalde verantwoordelijkheid voor jouw bevlogenheid. Als je niet meer tevreden bent, kun je naar je leidinggevende toestappen voor hulp, steun of feedback of om te vragen of je een opleiding mag volgen. Weet jij überhaupt wat er nodig is voor jouw persoonlijke bevlogenheid? Denk hier eens over na en bespreek het regelmatig met je manager of leidinggevende. Het is goed om continu scherp na te denken over de randvoorwaarden voor jouw persoonlijke bevlogenheid.

Instituut Voor Vitaal Ondernemen werkt graag samen met jouw organisatie aan het vergroten van de energie en bevlogenheid van jouw medewerkers. Lees meer over onze werkwijze of neem vrijblijvend contact met ons op!

Succes,

Paul Zwama

Deel:

Terug naar nieuws