Boeken voor persoonlijke groei

26-09-18 / Laurina de Vries

De dagen beginnen weer wat donkerder en kouder te worden. De zonnige avonden buiten zijn ingewisseld voor de avonden op de bank. Kaarsjes en een fleece kleedje zijn voor jou misschien onmisbaar om de koude dagen goed door te komen. Maar door veel te hangen worden we letterlijk en figuurlijk niet actiever. Een avondje netflix is goed voor de ontspanning, in het kader van persoonlijke ontwikkeling bereik je niet veel. En de donkere dagen zijn juist goed voor om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. In deze update wil ik je graag een aantal boekentips geven, die mij inspireren.

Ikigai *Francesc Miralles

In dit boek wordt geschreven over de Japanse traditie ikigai, een reden van bestaan, die iedereen heeft. Als jij leeft volgens je ikigai, is dit één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar dan ooit ter wereld. In dit boek leer je jouw ikigai ontdekken. Daarnaast worden er een aantal leefregels gegeven, die jou helpen om je gezonder en gelukkiger te voelen. Naast het boek is er ook een werkboek, waarin je via verschillende opdrachten naar de juiste eindbestemming wordt gebracht.

De kracht van kwetsbaarheid * Brené Brown

Een boek over kwetsbaarheid, een mooi onderwerp. Juist door je kwetsbaar op te kunnen stellen, voel je sterk. Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

Mindgym, sportschool voor je geest * Wouter Middelbos

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent. Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij de vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.

De nobele kunst van not giving a f*ck * Mark Manson.

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend. Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.

 

Met deze update wil ik je graag uitdagen om dit najaar te investeren in jezelf. Naast deze boeken in het kader van persoonlijke ontwikkeling, zijn er nog veel meer andere boeken die je kunnen helpen om de beste versie van jezelf te worden, met tegenslagen om te gaan of te leren om los te laten. Wat wil jij graag bereiken?

 

Deel:

Terug naar nieuws