Complimenten op de werkvloer zijn belangrijk!

28-02-18 / Laurina de Vries

Vandaag is het nationale complimentendag. Tijd om weer eens stil te staan bij het geven ervan. Want zeg nu eens eerlijk, hoe vaak geef jij een compliment?

Het geven van een compliment heeft veel voordelen. Je kunt complimenten namelijk zien als een positieve vorm van feedback, je spreekt je oprechte waardering uit over wat anderen doen. Dit geeft zelfvertrouwen en energie!

On the job

Ook op de werkvloer zijn complimenten erg belangrijk. Vaak staan we onvoldoende stil bij de dingen die erg goed gaan, en vertellen we een ander vooral wat er niet goed gaat. Een compliment is een stukje aandacht, en juist aandacht is belangrijk bij vitaliteit. Mensen voelen zich gewaardeerd en er is oog voor de dingen die zij goed doen. Juist het gevoel dat je de dingen goed doet geeft zelfvertrouwen waardoor prestaties daadwerkelijk verbeteren. Het geven van complimenten verhoogt het werkplezier en bevordert de collegialiteit binnen een organisatie.

Doen: 

Probeer je collega eens vaker een mooi compliment te geven en zie wat dit doet voor de energie binnen jouw organisatie. En daar begin je natuurlijk vandaag mee!

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws