Corona Challenge #2 – Gezond eten

01-04-20 / Maarten Veldkamp

In een eerdere blog vertelde ik jullie dat ik recentelijk ben begonnen binnen het Instituut Voor Vitaal Ondernemen. IVVO is onderdeel van The Hup. De komende weken neem ik jullie mee op mijn reis. De reis hoe ik op afstand kennismaak met mijn nieuwe collega’s. Dat ben ik gaan doen aan de hand van een aantal challenges. Vorige week startte we met Corona Challenge #1 – Thuiswerkplek.

Nu dus Corona Challenge #2 – Gezond eten

Doe je mee?

Week 2. “Met de koelkast altijd binnen handbereik, is het soms lastig om gezond te blijven eten. We daagden elkaar uit, om gezonde lunches met elkaar te delen en elkaar te inspireren.”

Verbinding zoeken met collega’s in een periode van thuiswerken

Elke nieuwe werknemer binnen een nieuwe organisatie herkent het wel. Lichtelijk gespannen en nog een beetje ongemakkelijk probeer je je positie binnen de groep te veroveren en aansluiting te vinden. Waar de één super introvert er een tijdje over doet om gehoord te worden, zal de ander zeer assertief zichzelf op de eerste dag al laten zien. Maar het overgrote gedeelte zal rustig en afwachtend, op het juiste moment iets van zichzelf laten horen. Er bestaat hierin geen goed of fout, al het contact is bedoeld om aansluiting te vinden met je collega’s.

Thuis voelen

Je ergens thuis voelen, erbij horen en gewaardeerd worden is cruciaal voor het gelukkig worden binnen je werk. Om dit te bereiken is contact nodig. En wel fysiek contact. Daarnaast houden mensen er over het algemeen van om uitgedaagd te worden, zowel zakelijk als prive.

Thuiswerken

Ik zit thuis momenteel, zoals het overgrote gedeelte van Nederland. In het kader van verbinding zoeken met mijn ‘nieuwe’ collega’s, het thuiswerken als nieuwe realiteit en elkaar uit te dagen. Heb ik, met in mijn achterhoofd de peilers van IVVO (voeding, beweging, mentale kracht) een aantal challenges opgezet en zo op deze manier verbinding proberen te zoeken. Best wel moeilijk namelijk in een tijd, waarin fysiek contact nagenoeg niet mogelijk is.

Dit heb ik gedaan niet omdat het concept challenges nou zo origineel zijn, maar omdat je connected blijft met je collega’s, elkaar stimuleert om er het beste van te maken. Samenhorigheid creëert, maar simpelweg omdat ze gewoon leuk zijn.

Ik daagde mijn collega’s uit en zorgde voor een hoop interactie de afgelopen weken. Over een paar dagen de volgende challenge! Dagen jullie binnen jouw organisatie elkaar ook al uit? Dan ben ik erg benieuwd naar jullie challenges. Schroom niet om eens contact op te nemen.

Groet Maarten Veldkamp

Vragen? Bel me! 06-48215569

Weten welke Corona Challenges we nog meer hebben?

Bekijk Corona Challenge #1

Deel:

Terug naar nieuws