De ‘lekkerste’ weg naar succes

07-06-18 / Mariska Dute

Als 32-jarige sportgek werk ik in mijn eigen bedrijf als sportdiëtist-voedingskundige. Als atlete loop ik al jaren mee in de topsport. ‘De lekkerste weg naar succes’! Dat is mijn motto. Gezond eten is lekker eten in mijn ogen. Het is de week van de bevlogenheid en graag neem ik jullie mee in mijn persoonlijke verhaal. Hoe ik opga in mijn passies en zorg dat ik dat kan blijven doen.   

Simpel & lekker

Ik wil mensen laten zien dat gezond en lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn, ook al heb je weinig tijd door andere leuke bezigheden. Met een paar basis ingrediënten kan iedereen de lekkerste maaltijden bereiden, ook als je of weinig tijd hebt. Wie wil nu niet de dag starten met een ontbijt dat lekker, simpel en gezond is? Ik vind het een uitdaging om jullie te inspireren met lekkere, gezonde maaltijden. En natuurlijk hoort hier ook een lekker ijsje, stukje taart of glaasje alcoholische drank bij!

Ik ga op in mijn enthousiasme voor voeding en anderen hiermee op weg helpen. In mijn ogen hoort genieten ook bij gezonde voeding, zo lang de basis maar goed is! Zo leef ik zelf met mijn 80%-20% regel: 80% gezond en lekker, en 20% (on)gezond en lekker.  

Energie

Ik loop voornamelijk afstanden van 5 km tot en met de halve marathon en heb in de Nederlandse top mee gelopen. Sinds 2008 loop ik fanatiek hard en dat is gaandeweg de jaren alleen maar meer geworden. Mijn trainingsstages en voorbereidingen op de wedstrijden doe ik meerdere keren per jaar in Oostenrijk. Hier geniet ik van alle rust. Naast trainen in de bergen zorgt een verblijf in Oostenrijk er voor dat ik volop inspiratie op doe voor nieuwe recepten of workshops die ik geef.

Door af en toe de deur van ons in Nederland even dicht te trekken houd ik mijn passie en enthousiasme voor voeding en het begeleiden, inspireren van mensen.  Het hardlopen, vrij rondbanjeren in de natuur is voor mij een tweede bezigheid die ervoor zorgt dat ik gepassioneerd blijf en mijn werk (al voelt het veelal niet als werk) leuk blijf vinden. Het hardlopen heeft mij qua werk ook veel gebracht, door mijn eigen ervaring met topsport kan ik goed andere sporters begeleiden.  

Creativiteit

Ik sta graag zelf in de keuken. Daar kan ik mijn creativiteit kwijt in het koken, bakken en ontwikkelen van recepten. In mijn kinderjaren stond ik al graag in de keuken met een pollepel in mijn handen om mijn moeder of oma te helpen. Toen al is de basis gelegd. De regel in huis was dat mijn moeder geen taarten mocht kopen. Elke gelegenheid die gevierd kon worden met een stukje gebak greep ik aan om weer iets nieuws uit te proberen.  

Ik vind het ontspannend om te koken, bakken en om nieuwe recepten te ontwikkelen. Andere mensen blij maken met mooie producten en gerechten is het leukste wat er is! Het koken en bakken is voor mij een rustmoment in mijn drukke leven. Lekker met mijn handen bezig zijn en even niet nadenken.

Nu weten jullie hoe ik mijn bevlogenheid voor voeding en sport heb ontwikkeld. En vooral hoe ik ervoor zorg dat ik dit behoud! In de huidige maatschappij, die 24 uur per dag, 7 dagen per week doordendert is dit in mijn ogen juist een hele grote uitdaging om niet in een sleur terecht te komen!  

Wil je meer proeven van mijn bevlogenheid of wil je ondersteuning bij jouw bevlogenheid worden?  

Neem dan eens contact met ons op.

Mariska Dute

Deel:

Terug naar nieuws