De nationale dag voor jezelf

02-10-18 / Laurina de Vries

Deze week sprak een van mijn volgers op instagram over de nationale dag voor jezelf op 1 oktober. Een dag die kort geleden in het leven is geroepen, en waar het draait om jou. En dat is belangrijk, om momenten in te plannen voor jezelf, waar jij de ruimte hebt om even tot rust te komen en te kiezen voor jezelf.

Het grappige is dat ik de dag voor de nationale dag voor mezelf, een dagje naar de sauna ben geweest om even volledig te ontspannen en tot rust te komen. Het was voor mij de eerste keer dat ik alleen naar de sauna ging, voorheen ging ik altijd met vriendinnen. Ik was voorafgaand aan mijn bezoek erg benieuwd hoe ik het zou vinden. Ik was al goed voorbereid, had een lekker boek gekocht, mijn rituals douchegel ingepakt en mijn favoriete ontbijtje in huis gehaald.

Ik stapte vol energie op de fiets, klaar om te gaan, met de zon in mijn gezicht. Eenmaal bij de sauna aangekomen, was het eventjes wennen. Veel stelletjes samen of vriendinnen. Maar al snel daarna was ik helemaal in mijn element. Een kop thee in de zon, een lekkere opgieting en genieten van mijn boek.

Ik wil ook jou uitdagen om eens per maand of (mid)dag te houden helemaal in het teken van jou. Hieronder een aantal ideeën.

Plan een sauna bezoekje.

Deze tip wil ik je niet onthouden, het deed mij enorm goed. Plan een dag, middag of avond voor jezelf. Neem een tijdschrift of boek mee én je favoriete beautyproducten en kom opgeladen terug.

Ga voor een beauty behandeling.

Als je geen zin of tijd hebt voor een dagje sauna, kan je ook gaan voor een beauty behandeling waar je lekker in de watten wordt gelegd. Een (korte) massage of bijvoorbeeld een manicure kunnen wonderen doen.

Kies voor een lekkere lunch

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een lekkere lunch bij je favoriete restaurant, waar je echt tot rust kunt komen door even relaxt te eten (zonder kinderen, partner of vrienden die om aandacht vragen).

Maak een wandeling of fietstocht

Nu de herfst is aangebroken, en de bomen er prachtig uitzien, is het ook een goed moment om erop uit te gaan en te genieten van een wandeling met een warme jas. Drink na je wandeling een lekker glas wijn of een warme choco.

Een kop koffie met wat lekkers

En als we het hebben over genieten, kan je ook denken aan een kop koffie met wat lekkers, waar je echt blij van wordt!

Doe een (proef)les bij een yogaschool

Heb je wel eens een yogales gedaan? Ook een goede en ontspannen invulling van de dag voor jezelf. Als je liever niet naar de yogaschool gaat, kun je ook online een les volgen.

Geniet ervan!

 

Deel:

Terug naar nieuws