Dingen om elke dag over na te denken en je bewust van te zijn

15-06-18 / Laurina de Vries

Waarschijnlijk heb je wel eens zo’n moment gehad in je leven waarop je wakker werd geschud, of juist eens heel bewust stil stond. Het inzicht voelde fijn, en je besloot daarna misschien om bewuster te leven, of oude gewoontes te doorbreken. In deze update wil ik je inspireren met een aantal dingen om over na te denken, zodat je bewuster en gelukkiger kunt leven!

Stel jezelf de goede vragen over geluk.

Vraag je eens af wat je elke dag kunt doen om jezelf gelukkig te maken. Zoek daarbij naar punten die je kunt veranderen, waarover je verantwoordelijkheid kunt nemen. Door actief te kijken naar wat je zelf kunt doen, is het gemakkelijker om dingen te veranderen, en neem je meer verantwoordelijkheid in plaats van dat je het slachtoffer speelt.

Stop met het zoeken naar geluk.

We zijn vaak geneigd om te zoeken naar geluk, en te denken dat we pas gelukkig kunnen worden als je iets gedaan hebt. Denk bijvoorbeeld eens over afvallen, hoe vaak zeggen mensen niet; als ik 5 kilo kwijt raak ben ik echt gelukkig. Probeer in plaats daarvan te kijken naar je huidige leven, hoe kan je gelukkig zijn met de dingen die je hebt? En hoe kun je nog meer geluk voor jezelf creëren?

Accepteer hoe jij bent als persoon.

Regelmatig vraag ik mij af hoe het kan dat we toch zo kritisch zijn naar onszelf. Dit begint soms lichaamsbeeld; we vinden onszelf te dun of te dik.  Maar het gaat vaak ook over onszelf; We vinden het niet fijn dat we introvert zijn of balen dat we een flapuit zijn.

Probeer dat alles nu eens los te laten, en te accepteren hoe jij bent als persoon. Perfectie bestaat niet, en het is juist zo mooi dat we allemaal anders zijn. Wat maakt jou uniek?

Focus je op je sterke punten.

Vaak willen we werken aan onze ontwikkelpunten, van onze 5 een 6 maken. Maar ik zou je juist willen inspireren om te kijken wat jouw unieke kwaliteiten en talenten zijn. Probeer van die 8 een 9 te maken! Daar heb je veel meer plezier in, en waarschijnlijk heeft dit een positiever effect op je eigenwaarde, je bent namelijk ergens heel erg goed in.

Bedenk dat je gedachten geen feiten zijn.

We kunnen onszelf soms echt gek maken met onze gedachten; ‘kan ik dit wel’? ‘Ben ik wel goed genoeg’? ‘Zie je wel dat het niet lukt’. Maar onthoud dat je deze gedachten ook kunt proberen te negeren. Zorg ervoor dat je je ervan bewust bent, en probeer deze positief te veranderen.

Ontdek en blijf bij jouw drijfveren

Denk tenslotte eens na over je drijfveren, wat zijn jouw drijfveren in het leven? Drijfveren kun je zien als een soort energiebronnen en als een basis waaruit je dingen kunt doen, omdat het bij jou past.

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws