Dromen

10-11-17 / Laurina de Vries

In mijn laatste studiejaar kreeg ik vanuit mijn studie de opdracht om een persoonlijk missie statement te schrijven. De missie statement beschrijft de normen en waarden die belangrijk zijn, dromen en doelen die je wilt behalen en de middelen die je daarbij nodig hebt. In deze update wil ik graag ingaan op een onderdeel hiervan; de dromenlijst.

Bucketlist

Ik gebruik bewust het woord dromenlijst in plaats van bucketlist. Bucketlist staat voor een lijst
met dingen die je wil doen ‘before you kick the bucket’. Ofwel: voordat je er niet meer bent. Het woord dromenlijst representeert voor mij hetgeen waarvan je droomt en wat je graag wilt doen. Waardoor je juist het gevoel hebt dat je leeft. Op je dromenlijst kunnen dromen, ervaringen en doelen staan.

We leven steeds meer in een gehaaste wereld, hebben veel taken op onze to-do lijstjes en vergeten daardoor soms wat we echt willen. Vaak zit dit wel in ons hoofd, maar we brengen het niet altijd tot uiting. Juist door onze dromen op te schrijven wordt dit realiteit. Vage intenties die je lange tijd had worden doelen of ervaringen die je ooit zult gaan uitvoeren. Het mooie hiervan is dat je daarmee ook al iets hebt om naar uit te kijken!

Dromenlijst

Het belangrijkste; begin met kleine haalbare dingen. Wil je graag nog een keer eten bij dat ene leuke restaurantje? Of wil je graag die mooie route door het bos wandelen? Maar ook dingen als een dag vrijwilligerswerk of een maand geen vlees zijn goede voorbeelden. Schrijf op waar jij aan denkt! Door het klein te houden worden deze dromen sneller realiteit en dit geeft extra motivatie om ook de rest van je dromen te verwezenlijken.

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws