Focus en doelen

29-01-18 / Laurina de Vries

Hoe ga jij om met doelen? Hoe focus je erop en hoe haal je ze? Kijk allereerst naar het waarom. Wat maakt dat je dit doel voor jezelf hebt opgesteld? Wil je dit punt ontwikkelen om verder te komen in je carrière? Of stel je dit doel juist om een stapje terug te kunnen doen en meer te ontspannen? Door je bewust te zijn van het waarom zorg je voor intrinsieke motivatie.
Daarom maakt inzicht in het waarom het makkelijker om motivatie te houden tijdens moeilijke momenten. Als je werkt aan je doel ga je nooit in een rechte lijn omhoog. Door je bewust te zijn van het waarom maakt het makkelijker om met hindernissen als drukte en vermoeidheid om te gaan.

Een doel als droom

Eigenlijk is een doel niets anders dan een concrete droom. Wil jij bepaalde vaardigheden ontwikkelen voor je volgende carrièrestap? Onthoud dan dat die volgende carrière stap een droom is. Je doel kun je zien als een concreter plan om je droom te kunnen verwezenlijken.

Een doel geeft je richting en focus

Wanneer je dit als doel gaat stellen geeft dit je richting en focus. Je weet wat je moet doen om bij de volgende carrière stap te komen. Wanneer je weet dat je die volgende carrière stap wilt, maar geen gerichte doelen stelt blijft het te abstract.

Wat je later wilt, wil je eigenlijk nu al

Misschien herken je wel dat je als mens soms ver vooruit kijkt. Als de kinderen naar school gaan, wil je je meer focussen op je carrière. Je weet al dat je dit wilt, maar om dat op een later moment te bereiken moet je nu al doelen stellen. Want wat heb je nodig voor die focus op je carrière later? Welke doelen moet je op basis daarvan stellen? Of welke punten wil je ontwikkelen?

Veranderen is lastig, denk na over de hindernissen

Als je werkt aan je doelen of ontwikkelpunten kom je hindernissen tegen. Dit kan bijvoorbeeld op persoonlijk vlak zijn; je komt jezelf even flink tegen. Om op dat moment jezelf makkelijker te kunnen herpakken, kan het helpen om hier vooraf goed over na te denken. En bedenk ook wie je hierbij kan helpen. Verder helpt het om weer even terug te gaan naar het waarom, dit geeft je de intrinsieke motivatie om weer door te gaan.

Betrek anderen

Soms is het goed om een sparringpartner te hebben die jou een spiegel kan voorhouden en je kan helpen op moeilijke momenten. Bedenk vooraf wie dit voor jou is en bespreek dit samen. Je hoeft het niet in je eentje te doen.

Zie voor je wie je bent als je je doel behaald

Vaak focussen we ons bij onze doelen of ontwikkelpunten op wat we willen. Maar denk ook eens na over wie je bent als je dat doel bereikt. Ben jij bijvoorbeeld een gefocuste werknemer? Of een doelgerichte en ambitieuze medewerker? Door je te kunnen voorstellen/ visualiseren wie je bent is het makkelijker om vol te houden.

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws