Geluk zit in kleine dingen

10-04-18 / Laurina de Vries

Het is zo bijzonder om te zien hoe mooi weer in Nederland het geluk van mensen versterkt in Nederland. Wanneer het zoals afgelopen weekend weer mooi weer is, zie je mensen stralen! Mensen op de fiets zien er blij uit en alle terrassen zitten vol. Ik dacht er toen aan hoe gaaf dat eigenlijk is, dat we als mens zo weinig nodig hebben als het mooi weer is.

Veel mensen hebben grote dromen: ze willen graag die ene droombaan, dat leuke huis in de stad of die gave reis maken. Natuurlijk is het goed om je dromen achterna te gaan, soms zijn deze dromen alleen nog zo ver weg. Daarom wil ik je graag een aantal tips geven om meer geluk te vinden in het leven.

Tel je zegeningen

Sta eens wat vaker stil bij de dingen waar je blij mee bent. Het is namelijk zo dat hoe dankbaarder je bent, hoe gelukkiger je je voelt. Stel jezelf daarom regelmatig de vraag waarover je gelukkig bent in je leven. En denk elke dag voor je gaat slapen aan twee fijne momenten van je dag.

Druk je waardering en dankbaarheid uit naar anderen

Hoe vaak bedank jij mensen voor de dingen die ze voor je gedaan hebben? Bedank je vrienden of partner voor de gezellige dag, of bedank je collega voor de goede vragen die hij stelt. Je geeft de ander hiermee een goed gevoel, waardoor je zelf ook een fijn gevoel krijgt.

Neem momenten voor jezelf

Neem regelmatig momenten voor jezelf om tot rust te komen, doe dan wat je graag doet. Een boek lezen, wandeling maken of ergens een kop koffie drinken.

Doe één ding tegelijk

Waarschijnlijk heb je regelmatig ervaren dat multitasking minder efficiënt is dan je denkt. Doe daarom heel bewust één ding tegelijk, dit geeft focus en je behaalt een beter resultaat.

Ga af en toe even weg

Wanneer je een paar dagen of een nachtje weg gaat, geeft dit voorpret, wat zorgt voor een gelukkig gevoel. Als je weg bent leef je in het moment en liggen er geen to-do-lijstjes op je te wachten. Kom je daarna thuis, dan waardeer dit je ook nog eens extra.

Zet je verstand af en toe even uit en ga voor gevoel

Laat af en toe je verstand even los en leef je gevoel! Moet je nog even dat ene klusje, doen maar verlang je naar een kop koffie met een vriend(in) of je partner? Geef je hier eens aan toe en geniet! Probeer daarnaast vaker bepaalde keuzes te baseren op het gevoel dat je het je geeft.

Stop met oordelen en vergelijken

Als mens zijn we geneigd snel een oordeel te hebben, noodzakelijk om in te schatten of er bijvoorbeeld gevaar is. Voor veel andere dingen is het helemaal niet nodig om te oordelen. Probeer daarom eens vaker om bewust niet te oordelen. En stop ook met jezelf te vergelijken met anderen. Het is mooi dat iedereen juist uniek is!

Energie groet,

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws