Heerlijke herfstrecepten

24-10-18 / Laurina de Vries

De herfst is volop bezig, en terwijl ik dit deze update schrijf heb ik uitzicht op de prachtig gekleurde bomen! Daarom leek het mij leuk om een aantal lekkere herfst recepten met jullie te delen! Geniet van de prachtige herfst met deze lekkere recepten.

Carrotcake ontbijtmuffins

Ingrediënten voor 6 stuks: 3 eieren, 150 gr amandelmeel, 2 tl bakpoeder, 75 gr worteljulienne, Handje rozijnen, 60 ml kokosolie, 2 – 3 el agavesiroop, 1 tl koekkruiden, Snuf zout.
Klik hier voor het volledige recept

En de snelle versie: En heb je nu geen zin om lang in de keuken te staan? Je kunt ook altijd een carrot cake havermoutje maken. In de basis gebruik je 6 eetlepels havermout, amandelmelk tot je havermoutje onder water staat. Voeg wat geraspte wortel, kaneel en rozijnen toe. Daarna 2 minuten in de magnetron.

Pompoencurry met ui en bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen: 1 middelgrote ui, 2 el milde olijfolie, 1 el Euroma by Jonnie Boer garam masala, 800 g koelverse pompoenstukjes, 400 g koelverse bloemkoolroosjes, 500 g Griekse yoghurt 10%, 200 g plain mini naans, 15 g verse koriander, 4 el mangochutney.
Klik hier voor het volledige recept 

Herfstsalade met peer

Ingrediënten voor 4 personen: 2 zakjes pofaardappelen (a 2 stuks), 2 conference peren, 1 el olijfolie, 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g), 1 ui (in halve ringen), 2 bakjes champignons (a 250 g), 2 el balsamicoazijn (fles 250 ml), 1 zak krulsla melange (100 g)
Klik hier voor het volledige recept

Zoete aardappel soep

Ingrediënten voor 2 personen; 1 grote zoete aardappel, 1 kippenbouillonblokje 2 paprika’s, sambal en kerriepoeder.
Hak de zoete aardappel in kleine blokjes. Zet de blokjes net onder water in een pan en voeg het bouillon blokje toe. Kook het totdat je in de blokjes kunt prikken en ze wat uit elkaar vallen. Pureer daarna, bepaal zelf hoe dik je dit wilt hebben. Voeg eventueel nog water toe als het wat te dik is, en daarna sambal en kerrie poeder naar smaak. Laat je paprika daarna nog 2 of 3 minuten doorkoken.

De lekkere luxe lunch voor je weekend; paddenstoelen met tijm op toast

Ingrediënten voor 2 personen  4 plakken stevige donkere meergranenbrood, 150 g paddenstoelenmix herfst, 1½ sjalotten, 15 g ongezouten boter (of margarine), ½ citroen (AH Biologisch), 20 g Pecorino Romano, tijm naar smaak.
Klik hier voor het volledige recept 

Pita met pompoen en falafel

Ingrediënten voor 5 broodjes: 5 grote pita broodjes, 1 bakje falafel, 400 gr pompoenblokjes, scheutje olie, Snuf komijn, peper en zout, 100 ml Griekse yoghurt, 2 eetlepels citroensap, Handje sla (met rode biet), 1 eetlepel pompoenpitten
Klik hier voor het volledige recept

 

 

Deel:

Terug naar nieuws