Het beste van mezelf geven om een ander vooruit te helpen

17-12-18 / Laurina de Vries

Op veel manieren lees ik tegenwoordig dat je uit je ‘comfortzone’ moet stappen, because that’s where the magic happens. Maar wat is precies uit je comfortzone stappen? Of wat is spannend? En wat heb je als mens nodig om dat te kunnen doen? Vaak hoor je dat je het maar gewoon moet doen, tegelijkertijd hebben we als mens ook zekerheid nodig, op veel verschillende manieren. Allereerst qua inkomen, omdat je je huur of hypotheek moet betalen. Daarnaast wil je een bepaalde vorm van veiligheid voelen, of emotionele steun om spannende dingen te doen. In deze persoonlijke blog neem ik je mee in mijn verhaal over ‘uit mijn comfort zone stappen’.

Perfectionisme

Ik heb perfectionistische trekken, en graag wil dat alles wat ik doe goed gaat. En hoewel ik mij hier bewust van ben, weet ik dat het mij soms kan tegenhouden om bepaalde dingen te doen. Vroeger dacht ik dan wel eens dat ik het niet wilde. Nu voel ik dat ik het spannend vind. En door dit uit te spreken is het makkelijker om het wel te doen.

Daarbij stel ik mezelf de vraag wat mij tegenhoud om bepaalde dingen te doen die spannend zijn. Ben ik bang om fouten te maken? Heb ik het gevoel dat ik er nog niet aan toe bent? En wat heb ik nodig om wel te doen?

De terugblik

Voor mij zijn er dit jaar een aantal spannende dingen naar voren gekomen. Allereerst het geven van een workshop over drijfveren & energie bij Pathé. Daarnaast ben ik gestart met het geven van andere workshops. Ik vond de onderdelen op het gebied van werk vooral lastig omdat ik graag wilde dat mensen het leuk vonden, en er ook wat aan hadden. Door dit uit te spreken richting collega’s en mij kwetsbaar op te stellen werd ik relaxter. Marc stelde mij ook regelmatig de vraag ; ‘wat is het ergste wat er kan gebeuren’? Hierdoor merkte ik dat ik dingen soms groter maak dan nodig. Soms moet je er gewoon voor gaan! Dat is wat ik geleerd heb, en ook steeds meer doe.

Trots

Zeggen dat ik iets spannend vind, en dat ik het ook graag wil doen. Uiteindelijk kijk ik hier positief op terug. Ik heb er van geleerd, op professioneel gebied en op persoonlijk vlak. Dat is wat voor mij belangrijk is in mijn leven; persoonlijke ontwikkeling en groei. Het beste van mezelf geven om een ander vooruit te helpen. En daar werk ik aan, én ben ik trots op.

Want soms voel je dat de spannendste dingen in je leven, uiteindelijk de mooiste dingen opleveren. Dus ga voor die sprong in het diepe, en bedenk wat jou helpt om ervoor te gaan.

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws