Het effect van een vitaliteitsprogramma

30-04-19 / Marc van Wersch

Investeren in de vitaliteit van je werknemers levert altijd wat op. Op dit moment heersen twee grote zorgen met betrekking tot de inzetbaarheid onder werkgevers en werknemers. De eerste is vergrijzing en het feit dat mensen langer door moeten werken tot hun pensioenleeftijd. De tweede is de balans tussen werk en privé. Door onder andere de komst van sociale media vinden werknemers het lastig om te bepalen wanneer de werktijd ophoudt en het privéleven begint. Genoeg reden dus om een vitaliteitsprogramma te implementeren.

Vitale werknemers zijn productiever

Uit onderzoek van de Universiteit van Warwick is gebleken dat geluk mensen productiever kan maken met 12%. Gelukkige werknemers gebruiken de tijd die ze hebben efficiënter, waardoor ze sneller kunnen werken zonder kwaliteit in te leveren. Het geluk van werknemers heeft daarom niet alleen invloed op duurzame inzetbaarheid, maar ook op inspiratie en creativiteit. Daarnaast is het ziekteverzuim onder gezonde werknemers lager. Zo levert bijvoorbeeld een 1 procent daling van het ziekteverzuim een organisatie met 100 fulltimers jaarlijks €40.000 op[1].

Vitaliteitsprogramma implementeren vaak ervaren als uitdaging

Het implementeren van een sterk vitaliteitsprogramma blijkt voor veel organisaties een grote uitdaging. 92 procent van de werkgevers wereldwijd geeft aan een vitaliteitsprogramma te willen hanteren binnen hun organisatie. Toch lukt het de meesten niet om dit ook daadwerkelijk structureel te doen. Werkgevers weten niet goed waar ze moeten beginnen en hoe vitaliteit blijvend een rol kan spelen binnen de organisatie. Daarom gaan wij met jou in gesprek om samen tot een plan te komen om jouw organisatie vitaler te maken. Uiteindelijk geldt: een organisatie is zo vitaal als haar werknemers.

Wij hebben een succesvolle samenwerking met IVVO doorgemaakt. In een periode van 2 jaar hebben we een grote stap gezet op het gebied van verzuim preventie en verlaging. Werknemers maken zelf bewustere keuzes, bewegen meer en letten op hun voeding. – quote klant

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wil je meer weten over het Vitaliteitsprogramma en de toepasbaarheid in jouw onderneming? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen of het maken van een vrijblijvende afspraak. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op 030- 207 40 87.

Neem direct contact op!

[1] CapGemini in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – 2012

 

Deel:

Terug naar nieuws