Jouw rol als leidinggevende

20-11-17 / Laurina de Vries

De rol en de betrokkenheid van de direct leidinggevende bij vitaliteit is erg belangrijk. Het Amerikaanse bedrijf Gallup heeft met haar onderzoek berekend dat de impact van managers op de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers ongeveer 70% bedraagt. Het effect van de stemming van de manager is erg groot, samen met de voorbeeldrol die hij vervult. Echter onderschatten veel managers hun invloed binnen het team. Onthoud: enthousiasme motiveert en is motiverend.

Ook voor vitaliteit is dit dus ook erg belangrijk, wanneer je als leidinggevende zelf actief meedoet aan een vitaliteitsprogramma, laat je je medewerkers zien dat het belangrijk is, en de prioriteit verdient. Maar hoe laat je als leidinggevende zien dat vitaliteit prioriteit heeft?

Motiveer 

Zoals hierboven geschreven heeft de leidinggevende veel invloed binnen het team. Gebruik daarom je invloed positief door mensen te motiveren mee te doen met vitaliteit. Vraag hen of ze deelnemen aan een training, zich inschrijven voor een workshop of meegaan met een lunchwandeling.

Jouw rol als leidinggevende is een voorbeeldrol

Laat zien hoe belangrijk vitaliteit is door zelf het goede voorbeeld te geven. Doe mee met trainingen en workshops en laat daarmee zien dat vitaliteit ook voor jou belangrijk is. Daarin mag je ook je kwetsbaarheid laten zien, bijvoorbeeld wanneer het je niet gelukt is om dat taartje te laten staan of je werkmail thuis niet te openen.

Signalen oppakken

Kijk wat meer vanuit je ‘vitaliteitsbril’ naar je medewerkers. Heb je het idee dat iemand veel stress ervaart? Ga eens met die persoon in gesprek en kijk wat je voor hem kan betekenen. Neem niet alleen de tijd wanneer het niet goed met iemand gaat, vraag eens wat vaker hoe je mensen zich voelen en hoe het staat met hun vitaliteit. En cruciaal: moedig medewerkers aan en geef complimenten. Zie je dat iemand is afgevallen? Of is er gesport voor werktijd? Benoem dit en geef het positieve aandacht. Door deze dingen maak je vitaliteit bespreekbaar.

Stimuleer initiatief

Vitaliteit is voor iedereen anders. Wanneer je mensen vraagt wat vitaliteit voor hen persoonlijk betekent zal de een zeggen dat hij in staat is 5 kilometer hard te lopen en zal de ander zeggen dat bij zich in balans voelt en voldoende kan ontspannen. Geef medewerkers daarom ruimte om te werken aan dingen die voor hen belangrijk zijn. Willen ze met een groepje collega’s meedoen aan een hardloopwedstrijd? Moedig hen aan! En eentje in het kader van stress; mail ’s avonds zelf ook niet zodat medewerkers dit ook niet doen.

Wil je graag eens met ons verder praten over vitaliteit in jouw organisatie? Wij maken graag tijd voor je.

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws