Lekker eten of het ziekenhuis

02-05-17 / Marc van Wersch

Leefstijl

Vanuit IVVO vinden we dat jij met je eigen leefstijl een grote impact kan hebben op je eigen geluk en gezondheid. Wij krijgen energie om daar samen met jullie aan te werken. Waarom is dat ook alweer?

Voeding

Voeding levert een wezenlijke bijdrage aan gezondheid. Het is de brandstof voor het lichaam en zonder deze brandstof is functioneren onmogelijk. Er is alleen een groot verschil tussen gezonde en ongezonde voeding. Gezond eten lijkt zo eenvoudig maar dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Een diesel auto rijdt immers ook niet op benzine.

Gezonde voeding is belangrijk om tal van redenen; je krijgt meer energie, bent vrolijker, je hebt minder stress, je hebt meer resultaat van je training, bent productiever en je zit beter in je vel. Ook wij kennen de ervaring van een druk bestaan, waarbij dagelijkse gezonde maaltijden en tussendoortjes er snel bij inschieten. Maar gezonde voeding kan lekker en makkelijk zijn. Wij helpen je op weg met advies, tips, workshops en recepten.

Beweging

We kunnen het belang van voldoende bewegen niet vaak genoeg benadrukken. We zijn niet gemaakt om twaalf uur per dag te zitten, we hebben een lichaam gekregen om mee te bewegen. Met de komst van de topsportcultuur binnen bedrijven, 24/7 mentaliteit, wordt er steeds meer gewerkt en slaapt en beweegt men steeds minder. Terwijl voldoende beweging je fit houdt, het de bloedsomloop stimuleert, je spieren en gewrichten sterker en soepel maakt en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast zit je simpelweg lekkerder in je vel.

En vandaag kwamen we dit interessant artikel tegen. Meer en meer huisartsen zetten leefstijl in als medicijn. Nederland is er klaar voor, betogen Tamara de WeijerMartijn van Beek en Maaike de Vries.

Het betoog? Eet meer gezonde dingen, beweeg meer en slik minder pillen. Lees hier verder hoe zij dit beargumenteren en waar wij iedere dag voor werken.

Met sportieve groet,

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws