Lekker slapen door bewegen

20-03-17 / Marc van Wersch

Beweeg je in slaap

Vorige week was de internationale dag van de slaap. Vandaag de internationale dag van geluk. Beide zijn met elkaar verbonden. Het is je niet ontgaan dat we het onderwerp slaap al vaker hebben toegelicht in deze blogs. Sterker nog je kunt er bij ons zelf een gave workshop op volgen.

Je hebt ons ook al vaker het belang van bewegen zien promoten. Wat leuk dat ik vanochtend door een collega gewezen werd op een artikel waarin beide gecombineerd worden.

Onderzoek

‘Let’s move for sleep’; dat is de slogan waarmee het onderzoek ons wil laten inzien wat de effecten van bewegen op slaap of slapeloosheid zijn. Kort gezegd, als je regelmatig beweegt door de dag heen creëer je voor jezelf een gunstig effect op de kwaliteit van je slaapt. En diezelfde slaap geeft je dan natuurlijk weer de energie om de volgende dag vol plezier aan te gaan.

Ontspannen brein

Tegelijkertijd lezen we dat een ontspannen brein ook veel bijdraagt aan je slaap geluk. Hoe je ontspannen wordt is natuurlijk weer een hoofdstuk op zich? Daar kan natuurlijk die fysieke activiteit die we hierboven al benoemde een wezenlijke bijdrage aanleveren.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je nog wat meer weten over lekker slapen door te bewegen, of benieuwd naar het ontspannen brein lees dan hier verder.

let’s move for sleep‘ – Belgian Association for Sleepresearch and Medicine

‘Ontspannen brein zorgt voor beste nachtrust’ – Ton Coenen – Radboud Universiteit Nijmegen

Een gelukkige dag toegewenst en slaap lekker

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws