Stuur je leven

09-03-18 / Laurina de Vries

De dagen vliegen voorbij, en hoe ouder je wordt, hoe sneller het lijkt te gaan. Misschien heb je daardoor soms het gevoel dat je geleefd wordt, en sta je niet meer bewust stil bij het feit dat je zelf aan het roer van je leven staat.

Maar juist het idee dat je aan het roer staat van je leven is iets heel moois, want dat betekent dat je zelf kunt sturen. Je kunt zelf bepalen wat er in jouw leven gebeurt. En door bepaalde keuzes die je hebt gemaakt sta je nu ook ergens.

Stil staan of leven

Allereerst is het goed om stil te staan bij het feit dat we onszelf voor de gek houden met onze gedachten en emoties. Het zit namelijk zo; gedachten bepalen je emoties en emoties bepalen je acties. Stel je eens voor; je hebt een droom om een carrière switch te maken en je droombaan achteraan te gaan. Maar dan begint het stemmetje in je hoofd; ik kan dit helemaal niet, en wie zit er nu op mij te wachten? Je lichaam reageert op die gedachten door angst, je voelt veel spanning. Uiteindelijk ga je hierdoor zelfs twijfelen aan je idee, waardoor je misschien helemaal de keuze niet meer maakt, erg zonde.

Verlangen

Het positieve is dat je nu weet hoe het werkt; wat betekent dat het ook anders kan. Een verlangen heb je niet voor niets, het is iets wat je erg graag wilt, iets wat je energie geeft. Door je hier bewust van te zijn is het ook makkelijker om de belemmerende gedachten om te buigen en er realistisch naar te kunnen kijken. Je kunt ook het gesprek met je partner of een goede vriend(in) aangaan. Hierdoor kun je deze gedachten misschien ombuigen, zodat je met positieve energie dit verlangen kunt vormgeven.

Het klinkt misschien wat abstract, maar je weet het wel als je iets heel graag wilt. Wanneer je onthoud dat jij degene bent die jouw leven kunt sturen, is het makkelijker om te beseffen dat je daarom ook zelf de acties moet uitvoeren om datgene wat je graag wilt te bereiken. Grootse plannen beginnen altijd klein, zorg daarom dat je het niet te groot aanpakt. Dit zorgt voor overzicht en ook voor grip.

Veel plezier!

Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws