Maak het leuk

09-07-18 / Laurina de Vries

Het mooie van mijn werk als vitaliteitsspecialist bij IVVO is dat ik elke dag bezig ben met ‘het leven’, dat is namelijk waar vitaliteit voor mij over gaat. Een duidelijke binnenkomer.

Leven

Vitaliteit betekent voor mij dat je je gelukkig, gezond en energiek voelt om de dingen die je graag doet te kunnen doen. Elke dag ben ik daar weer mee bezig, het ‘leven’ dus. Bepaalde keuzes die je maakt hebben invloed op andere dingen. Een goede balans vinden is het sleutelwoord. Ik maak vitaliteit leuk. Gezond eten betekent namelijk niet dat je elke middag een saaie bak groenvoer naar binnen werkt om je gezond te voelen. Het betekent ook niet dat je nooit een wijntje of biertje drinkt omdat het niet gezond is. En ook hoef je jezelf niet elke dag af te beulen in de sportschool.

Leuk maken

Hoe maak ik vitaliteit dan leuk? Allereerst zie ik vitaliteit als een reis, op sommige momenten klim je snel en makkelijk naar de top, op andere momenten zit je wat meer in een dal. Juist door af en toe wat meer in een dal te zitten, waardeer je ook de top!

Momenteel zit ik wat meer in het dal qua sport, ik heb al een tijd lang last van de pezen en aanhechtingen rondom mijn schenen en kuitspier en dit heeft effect op mij. Normaal gesproken ben ik tijdens het sporten op zoek naar het verleggen van mijn grenzen, mezelf verbeteren. Nu ligt de focus op rustig aandoen, grenzen in acht nemen. Ik heb hierdoor bijvoorbeeld een obstacle run moeten annuleren, waar ik erg naar uitkeek. En eerlijk? Ik vind het echt enorm moeilijk. Iets waar ik veel plezier uithaal moet ik aan mij voorbij laten gaan, omdat het niet goed is voor mijn lichaam.

De weg omhoog

Maar ik wil zeker niet in de slachtofferrol kruipen, en dit doe ik dan ook niet. Als je wat meer aan de grond zit, is de enige weg omhoog. Daarom heb ik mijn focus verlegd, wat kan ik nog wel? En hoe kan ik mij hierdoor als persoon ontwikkelen? Soms wil je heel veel, maar kun je ondanks inspanning niks aan een situatie veranderen. Daarom ben ik begonnen met Bikram yoga; dit beoefen je in een warme ruimte tot 38 graden. Een leuke en nieuwe uitdaging! Waar ik grenzen kan verleggen, maar wel op een manier die goed is voor mijn lichaam Wat wil ik hiermee zeggen?

Blijf niet hangen in wat niet kan, kijk wat wel kan! Daarnaast is het zonde om je op één ding te richten. Veel andere dingen in mijn leven zijn namelijk wel heel goed; mentaal voel ik mij erg sterk, dingen gaan erg goed. Het lukt mij goed om te ontspannen, en maak mij minder druk. Zonde om te vergeten wat er zo goed gaat!

En welke invloed heeft dit motto op mij als persoon? Ik heb veel energie, voel mij gelukkig en focus mij op dingen die goed gaan!

Laurina de Vries

Lees ook onze andere persoonlijke verhalen:

Mijzelf weer op nummer één zetten van Paul Zwama

Over ondernemen, vitaliteit & reflectie van Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws