Meer rust in je leven

02-11-18 / Laurina de Vries

Wanneer je in Nederland aan iemand vraagt hoe het gaat, hoor je regelmatig ‘ goed, maar druk’. Waarom vinden we het een goed teken als we druk zijn? Terwijl nog steeds veel mensen kampen met bijvoorbeeld burn-out klachten?
We zijn vaak ook ‘druk’ met sporten, feestjes , etentjes en andere verplichtingen. Deze activiteiten kunnen ook zeer ontspannend zijn en veel energie en plezier geven. Maar er is ook nog soms een oneindige lijst met dingen die ons geen energie en plezier geven, en we soms doen omdat ze moeten van onszelf. We zeggen dan ja tegen dingen die we eigenlijk niet willen doen, hebben contact met mensen die ons energie kosten en we spenderen veel tijd aan dingen die we doen uit gewoonte of om anderen een plezier te doen. En juist door deze energievreters in je leven te houden, heb je minder rust dan je misschien zou willen.

Daarom wil ik je vandaag een aantal tips geven om meer rust in je leven te brengen, zodat je je tijd kunt besteden aan de dingen die écht belangrijk voor je zijn!

Plan even een pauze moment

Wanneer iemand je uitnodigt voor een feestje, denk dan even na voor je hier gelijk enthousiast op in gaat. Wil dit echt? En komt het goed uit?
Komt het niet uit of wil je niet? ‘Bedankt voor de uitnodiging, maar het komt even niet goed uit, is dan voldoende.

Momentje voor jezelf, en luisteren naar je intuïtie

Komen er veel dingen op je pad, en kun je maar geen keuze maken? Luister dan even goed naar je intuïtie en wat je lichaam vertelt. Vaak weet je van binnen wel wat je het beste kunt doen.

Wat staat er nog op je lijstje?

Als je je wat rusteloos voelt en social media wilt gaan checken, denk dan eens na over welke kleine klusjes je wilt doen, en steeds blijven liggen. Ga daarvoor, in plaats van het checken van je facebook.

Relax en geniet van het moment (met jezelf)

Vaak krijg je als je de rust neemt, ruimte voor het bedenken van ideeën. Geniet bewust van het moment waarop je even niets doet, met jezelf of met de mensen om je heen.

Maak van je planning geen prioriteit, maar plan je prioriteiten.

Wat is nu echt belangrijk voor je? Waar wil je graag tijd voor vrijmaken? Zie dit als gouden regel.

Blijf bewust nadenken over rust.

Zoals hierboven staat, bewust keuzes maken om rust te hebben, is belangrijk. Kijk regelmatig even terug en bepaal hoe het gaat.

Laurina de Vries 

Deel:

Terug naar nieuws