Mini-vakantie

06-06-18 / Laurina de Vries

Afgelopen weekend was het weer prachtig weer! Ik word daar zo gelukkig van, lekker naar buiten, kopje koffie in de zon en eten in het park. Dat geeft mij echt een heerlijk vakantiegevoel. Vaak leven we toe naar onze vakantie en tegelijkertijd hebben we die misschien twee keer per jaar. En daarom bedacht ik dat je ook tijdens een weekend thuis een mini-vakantie kunt houden. Hieronder vind je het stappenplan voor je mini-vakantie. Ga ervoor en ontspanning in je weekend is gegarandeerd! Iedere maand op vakantie, hoe lekker is dat.

Pak je agenda

Hoewel je bij een vakantie niet direct aan je agenda denkt, is het toch even nodig. Zorg namelijk dat je het weekend van je mini-vakantie zo weinig mogelijk dingen gepland hebt. Bekijk welke afspraken je hebt staan. Passen deze binnen je mini-vakantie? Prima, dan kun je deze laten staan. Staan er bepaalde dingen gepland waarvan je denkt dat deze niet vakantie-proof zijn, kijk dan of je deze kunt wijzigen. Zet vervolgens groot; mini-vakantie in je agenda.

Planning en voorbereiding van je mini-vakantie

Als het weekend geblokt is in je agenda is het tijd om te bedenken wat je wilt gaan doen. Geniet jij tijdens je vakantie van de spelletjes die je altijd doet? Het verse croissantje wat je bij de bakker haalt voor het ontbijt? Koken op de camping gaspitten? Rustig koffiedrinken op het terras? En vinden je kinderen het leuk om in een tent te slapen?

Probeer zoveel mogelijk van deze activiteiten in je mini-vakantie te doen. Je hoeft niet alles dwangmatig te plannen, maar door bepaalde voorbereiding is het misschien wel nodig om dit vooraf te bedenken. Denk ook na over je boodschappen, heb jij zin om tijdens de mini-vakantie boodschappen te moeten doen en allemaal bekenden tegen komt in de supermarkt? Je kunt er ook voor kiezen om naar een andere supermarkt te gaan. Maar vergeet ook niet om juist lekker uit te rusten, ontspan voldoende en ga voor een goede nachtrust.

Telefoon en andere apparaten

Persoonlijk vind ik het heerlijk dat tijdens een vakantie tv en telefoon niet meer zo belangrijk zijn. Je telefoon krijgt geen aandacht, en mensen bellen je alleen als ze je echt nodig hebben. Zet daarom de meldingen van social media uit en kijk alleen heel bewust tv. Net zoals je vroeger op vakantie misschien heel bewust naar een film ging die ze op de camping draaiden. Geniet van deze rust. Je kunt je telefoon wel gebruiken voor de vakantie playlist die je zelf hebt samen gesteld.

Ga ervoor en geniet!

Na de voorbereiding is je mini-vakantie dan echt aangebroken. Geniet dit weekend heerlijk van je vakantie.
Wil je meer vakantie ideeën?

  • Borrelen voor het eten of barbecueën en daarna marshmallows roosteren. 
  • Een boek of tijdschrift lezen bij kaarslicht (met glas wijn).  
  • Een wandeling maken na het eten.  
  • Een museum of voorstelling bezoeken.   
  • Naar de sauna of het zwembad. Koffie drinken, uit lunchen of ergens een hapje eten. 

 Groetjes Laurina de Vries

Deel:

Terug naar nieuws