Motivatie

28-11-17 / Laurina de Vries

In de vorige update schreven wij over goede voornemens en doelen. Dat we het onszelf door onze hoge eisen soms erg lastig maken. We gaven je de tips om je doelen te halveren en positief te formuleren voor meer succes. Ik hoop dat het jou gelukt is dit toe te passen.

Na het stellen van je doel kom je bij het punt waarbij je echt gaat werken om dit te behalen. Het kan soms lastig zijn om vol te houden. Maar onthoud, je gaat nooit in een rechte lijn omhoog. Om je te helpen vol te houden heb ik een aantal motiverende gedachten en tips voor je.

Schrijf je doel op

Door je doel daadwerkelijk op te schrijven beloof je jezelf hieraan te werken. Koop een mooi notitieboekje waarin je je voortgang kunt bijhouden. Schrijf regelmatig op waar je trots op bent en wat je lastig vond.

Maak je doel belangrijk

Het doel of voornemen wat je voor jezelf hebt geformuleerd is belangrijk, anders zou je er niet aan werken. Ga er daarom voor! Als je doel is om meer te sporten, plan dan je sportmomenten in! Dit maakt het een stuk makkelijker om het vol te houden. Je hoeft dan niet voor jezelf af te wegen of je wel of niet wilt gaan.

Keep it simple

Houd het simpel door de 80/20 regel toe te passen. Pas het voor 80% toe en houd de 20% buffer voor de momenten waarop het niet lukt. Wil je bijvoorbeeld gezonder eten, maar heb je een vergadering waardoor je met je collega’s (ongezonder) op kantoor eet? Kies er dan voor om op dat moment te genieten. Morgen is er weer een nieuwe dag.

Zie iedere dag als een nieuw begin

Heb je vandaag een tegenslag ervaren? Zorg ervoor dat dit geen schaduw werpt over je plannen van morgen. Begin iedere dag weer vol goede energie!

Wat ik nu nog niet kan, kan ik leren.

Weet je nog dat kunnen lezen als klein kind zo ver weg leek? Of dat je het afronden van je studie als iets onmogelijks zag? Het is je toch gelukt! Houdt dit in je achterhoofd bij het doel wat je nu geformuleerd hebt.

Zie het resultaat voor je

Geloof in je eigen kunnen! Dit is het belangrijkste wat je kunt doen. Je overtuigingen bepalen namelijk in belangrijke mate of je je doel kunt behalen. En het mooie is dat je je overtuigingen zelf kunt sturen! Denk daarom positief en geniet van alle kleine successen die je hebt behaald.

Energieke groet,

Laurina

Deel:

Terug naar nieuws