Over ondernemen, vitaliteit & reflectie

23-01-18 / Marc van Wersch

Het tweede jaar van Instituut Voor Vitaal Ondernemen is onderweg. Alweer meer dan een jaar geleden stapte ik als partner in bij de organisatie het Instituut Voor Vitaal Ondernemen (IVVO). Vol energie, plezier en met een beetje zenuwen. Zoals dat vaak gaat, bij een nieuwe keuze in je leven. Het blijft een ware ontdekkingstocht.

Inmiddels is het volgende jaar in volle gang. De onderneming draait goed en we groeien. Positief nieuws dus. We ontwikkelen als organisatie en ik ontwikkel me als persoon. Niet alles gaat zoals je verwacht of zoals je zou willen. Afgelopen weken heb ik zowel persoonlijk als zakelijk veel nagedacht over wat ik de komende periode wil bereiken. En op welke manier ik daar zelf invloed op wil en kan hebben.

Meereizen

Ik wil jullie dit jaar deelgenoot laten zijn van de reis die ik maak, de ontwikkeling die ik en mijn bedrijf doormaken en welke invloeden dat heeft op de stappen die we nemen.

Nu kan ik me voorstellen dat je jezelf afvraagt: waarom? Dat lijkt me een terechte vraag. Daar is één reden voor. Iedere dag houd ik me bezig met Duurzame Inzetbaarheid, Vitaliteit van medewerkers en organisaties, of welke term je ook wilt gebruiken. Ik heb er een mening over, ik praat met directies, ik adviseer en ondersteun operationeel bij fantastische gave programma’s. Eigenlijk ben ik samen met Paul Zwama (zakenpartner bij IVVO) dus die welbekende betweter, allesweter en positiviteitsgoeroe. Beetje gechargeerd opschreven, maar er zit een kern van waarheid in.

En als je denkt dat wij nergens last van hebben, dat het bij ons altijd goed gaat, omdat we weten hoe het werkt? Dat er nooit stress is, wij niet in valkuilen trappen en dat we altijd rondlopen met een glimlach? Dan kan ik je zeggen, dat is niet zo! Ook wij dealen met ups & downs. Dat is dus de reden dat ik jullie dit jaar – iedere maand – onze ervaringen laat zien. Hoe het reilen en zeilen binnen een organisatie als Instituut Voor Vitaal Ondernemen gaat, die andere ondernemingen op het onderwerp vitaliteit ondersteunt.

Mijn valkuilen worden mijn uitdagingen

Het wordt voor mij nú al een jaar van passen en meten. Ja, daar zit één van mijn valkuilen. Ik vind veel dingen leuk en wil dat dan meteen tot in den extreme goed doen. Dus daar gaan we: in februari pak ik een studie op (6 maanden bikkelen), in juni ga ik voor de tweede keer een halve triathlon doen, deze zomer ‘moet’ er een verre reis worden gemaakt, we willen IVVO verdubbelen en nieuwe partnerships aangaan. En oh ja, twee kinderen op de lagere school met de bijbehorende clubjes, speelafspraken en hobby’s. En had ik al gezegd dat mijn vrouw ook gewoon een drukke baan heeft? Het zal velen van jullie gewoon bekend in de oren klinken.

Mijn uitdaging dus: dit allemaal doen, zonder negatieve stress te ervaren. Kan dat? Jazeker! Komen er moeilijke momenten? Absoluut! Ik schat zo in dat we rond half februari de eerste hebben, maar dat lees je die maand wel in mijn blog.

Balans is mijn kracht

Ergens in het begin van mijn verhaal, schreef ik dat ik de afgelopen weken veel heb nagedacht. Ik heb voor mezelf een mooie ontwikkeling doorgemaakt afgelopen periode. Ik vind dat ik beter in balans  ben.

Met veel energie en plezier kijk ik uit naar de groei die IVVO in 2018 gaat doormaken en de bijdrage die ik daarin ga leveren. Het samenwerken met fantastische personen in mijn omgeving, iedereen met geweldig interessante persoonlijke kenmerken. Als je ons blijft volgen, ga je ervaren hoe de specialist in vitaliteit binnen organisaties zichzelf ook vitaal houdt!

Tot over een paar weken

Marc

Deel:

Terug naar nieuws