Preventief Medisch Onderzoek

Het is steeds moeilijker om zicht te houden op de de vitaliteit en inzetbaarheid van je medewerkers. Volgens onderzoeken lopen vier miljoen werknemers rond met een ‘verborgen burn-out’ door de coronacrisis. Het is tijd om de balans op te maken. Dit kan met een preventief medisch onderzoek (PMO). Ons PMO geeft inzicht in de fysieke én mentale gesteldheid van je werknemers en voeren we uit op locatie (volgens de richtlijnen van het RIVM).

Meer informatie aanvragen

Het doel van een Preventief Medisch Onderzoek

 • Het bewaken en bevorderen van de gezondheid van je medewerkers
 • Hogere productiviteit en inzetbaarheid
 • Lager (toekomstig) ziekteverzuim, preventie van burn-out klachten
 • Je voldoet als werkgever aan de wettelijke verplichting

Wat houdt een PMO bij IVVO in?

Een PMO gebeurt altijd op vrijwillige basis van de medewerker. Hierin komen de volgende elementen terug:

 • Fysieke metingen (BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk)
  De medewerkers krijgen een persoonlijk rapport van deze fysieke meting en de conditietest. Voor de organisatie, bestaat er bij voldoende deelnemers de mogelijkheid om een organisatie-rapport te ontvangen.
 • Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX)
  De duurzame inzetbaarheidsscan biedt uw organisatie en medewerkers de mogelijkheid om gericht onderzoek te doen naar de duurzame inzetbaarheid op diverse gebieden. De DIX vragenlijst meet de status van medewerkers op verschillende gebieden: gezondheid & energie, kennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en werk- & privébalans.
 • Individuele rapportage
  Elke medewerker krijgt een individuele rapportage. Dit geeft inzicht op welke thema’s aandacht is vereist. Ook kan men doelen stellen om aan te werken. Het bespreken van het individuele rapport kan, geheel vrijblijvend, ingevoegd worden in het functionerings- en beoordelingsbeleid. Op deze manier werk je nog meer aan de inzetbaarheid van de medewerkers. Nu en in de toekomst.

Het periodiek uitzetten van deze vragenlijst geeft inzicht in of de interventies en activiteiten die de organisatie initieert het gewenste effect hebben. De scan geeft iedere medewerker inzicht in zijn persoonlijke inzetbaarheid en geeft richtlijnen voor de elementen waar hij of zij wellicht aan kan werken.

(onze PMO’s voeren we uit conform de richtlijnen van het RIVM, lees ook ons Corona protocol PMO).

Benieuwd naar de kosten van een PMO voor jouw organisatie

Vraag vrijblijvend een PMO offerte aan

Meer informatie

Maarten-Veldkamp-Accountmanager-Instituut-voor-Vitaal- OndernemenWil je vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden die we als organisatie kunnen bieden om vitaliteit op de kaart te zetten? Neem dan contact op met Maarten.

Maarten Veldkamp
maartenveldkamp@ivvo.nl
+31 (0)6 48215569