Mariska Dute

Mariska Dute

Topsporter, Voedingsdeskundige & Sportdiëtiste

“Voeding is één van de sleutels voor een fit en gezond leven”

Achtergrond

Na de afronding van de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek heeft Mariska anderhalf jaar als diëtiste in het Slingeland ziekenhuis gewerkt. Daarna maakte ze de overstap naar de commerciële wereld als productontwikkelaar en rayonmanager van dieetvoeding. Na een paar jaar kwam de uitdaging om de kennis die ze heeft opgedaan over te dragen op studenten. Ze specialiseerde zich tot sportdiëtiste en volgde de opleiding voor hbo-docent. Ze werkte als docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek. Sinds januari 2016 is Mariska eigenaar van ‘Mariska Dute Voeding, Sport & Advies’ en adviseert ze consumenten, bedrijven en instellingen op gebied van voeding en sport. Daarnaast organiseert ze (kook)workshops, voorlichtingen en lezingen.

Door haar werkervaring heeft Mariska op diverse manieren kennis gemaakt met het bedrijfsleven, onderwijs, de voedingszorg, sport- en foodsector. Naast voeding en sport is koken en bakken haar grote passie. Ze mag graag consumenten begeleiden en motiveren om hun doel te behalen. Mariska houdt van afwisselend werk in de praktijk waarbij ze haar creativiteit en sportiviteit kan toepassen.

Eigenschappen

Initiatiefrijk, doorzetter, gestructureerd, punctueel, sportief en enthousiasmerend.

Bij IVVO

Als Voedingskundige en Sportdiëtiste is Mariska bij IVVO de persoon die activiteiten organiseert, ontwikkelt en uitvoert op het gebied van (sport)voeding. Ze zal bedrijven en consumenten adviseren op het gebied van voeding en voeding gerelateerde onderwerpen. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen en verzorgen van interactieve (kook)workshops over gezonde (sport)voeding en het adviseren van bedrijven ten aanzien van het voedingsaanbod in kantines.

Ambitie & waarden

Mariska vindt het belangrijk om haar gevoel te volgen en hierdoor keuzes te maken voor de dingen die juist energie geven. De top van de berg bereik je met ups en downs, maar met een flinke portie doorzettingsvermogen is alles mogelijk is haar uitgangspunt. Haar doorzettingsvermogen heeft er mede voor gezorgd dat ze binnen de wegatletiek in de Nederlandse top mee loopt.

Waarom IVVO

Voeding, een positieve mindset en beweging zijn de sleutels voor een gezond en vitaal leven. Bij IVVO komen deze pijlers volop terug in de organisatie en het aanbod voor bedrijven en consumenten. Mariska ziet het als een uitdaging om met haar enthousiasme, kennis en passie voor een fit en gezond leven anderen te motiveren om zich vitaal te voelen.

De kracht van IVVO is de samenwerking van verschillende disciplines om het allerbeste aanbod te kunnen bieden op het gebied van vitaliteit. Door samen te werken met anderen versterk je juist elkaars kennis en kunde en boek je mooie resultaten.

Mariska schrijft artikelen over gezonde voeding voor IVVO. Benieuwd? Lees ze hier.

 

Terug naar Ons team