Thijmen Kupers

Thijmen Kupers

Topsporter & Vitaliteitscoach

“Don’t try to be the best. Try to be better than you were yesterday.”

Achtergrond

Er zijn vele wegen die leiden naar Rome, maar zijn er maar een paar die langs de Olympische Spelen gaan. Op zijn weg naar Rio de Janeiro miste hij de laatste afslag voor zijn bestemming. Dit betekende dat hij op 0.08 en op 0.05 seconden het Olympische limiet had misgelopen. Het verschil tussen de droom en de realiteit bedroeg 0,07%… Zijn naam is Thijmen Kupers, 800 meter loper, tienmaal Nederlands Kampioen.

Eigenschappen

Het omgaan met winst en verlies is iets wat je als topsporter onder de knie moet krijgen. De teleurstellingen zijn soms groot, maar de beloningen zijn des te groter. Het succesverhaal van Thijmen staat slechts aan het begin. Sporten brengt hem zo veel meer dan slechts een grote fitheid. In de zoektocht naar de juiste weg kom je jezelf keer op keer tegen. Keer op keer zijn er obstakels en het is de uitdaging om deze te overkomen. Een van de grootste kicks voor hem is als hij met zijn wilskracht zijn lichaam de baas is.

Bij IVVO

Door middel van hardlooptrainingen en zijn verhaal hoopt Thijmen mensen te laten inzien wat er voor nodig is om het beste uit jezelf te halen, maar vooral ook wat dat kan opleveren. Sporten is niet alleen een gezond lichaam, maar ook een gezonde geest. Met zijn achtergrond als bewegingswetenschapper en ervaringen als topsporter hoopt hij een volledig beeld te geven hoe een atleet leeft en naar het leven kijkt.

Ambitie & waarden

Voor Thijmen staan de komende vier jaar in het teken van de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Om dit doel te bereiken heeft hij subdoelen nodig die hem vertellen of hij op het juiste pad zit. De komende jaren zijn er belangrijke toernooien zoals EK’s en WK’s waar hij wil pieken. Om al deze doelen te kunnen bereiken zal hij kritisch naar zichzelf moeten kijken en moeilijke keuzes moeten maken. Zijn ambitie is dan ook dat hij zichzelf maximaal geeft voor zijn ultieme doel. De resultaten zijn een gevolg van deze ambitie.

Waarom IVVO

“Ik wil graag de gezondheid van de mensen verbeteren en hun ambities aanwakkeren. Samen met IVVO kan ik dit bij de juiste mensen overbrengen. IVVO is de ideale partner om de gezondheid op de werkvloer een boost te geven.”

Terug naar Ons team