Podcast: Vitaliteitprogramma

27-12-17 / Marc van Wersch

In onderstaande podcast is Paul Zwama in gesprek met Wouter van Ewijk bij Hays open studio’s over vitaliteit op de werkvloer. Paul vertelt over de intrede van vitaliteitsprogramma’s, 40 jaar geleden in Amerika en 10 tot 15 jaar in Nederland. De eerste initiatieven waren Preventief Medische Onderzoeken (PMO’s) gericht op fysieke gezondheid.

Drempels

Tegenwoordig ligt de focus op preventieve programma’s met veel aandacht voor mentale kracht. Er geldt een meer holistische kijk op vitaliteit. Voldoende beweging, goede voeding en mentale kracht en weerbaarheid hangen met elkaar samen. Ondanks de verschillende initiatieven leveren vitaliteitsprogramma’s niet altijd de gewenste resultaten. Paul vertelt over de drempels die werkgevers ervaren, bijvoorbeeld hoelang het duurt voordat een investering zich terugverdient. Ook de drempels die medewerkers kunnen ervaren worden besproken, dit is bijvoorbeeld tijdgebrek of de overtuiging dat je al veel uren aanwezig bent op je werk. Paul vertelt hoe je hier mee om kunt gaan als werkgever, onder andere door voorbeeldgedrag. En een belangrijke vraag bij vitaliteit blijft dan ook; is de werkgever of werknemer verantwoordelijk voor de vitaliteit van de werknemer?

Gedrag

Verder gaat het bij vitaliteit om gedragsverandering, en daarmee cultuurverandering binnen een organisatie. Vaak geldt dat het verzuim boven de 2% gedrag gerelateerd is. 14 % van de medewerkers ervaart stress klachten. Wanneer je in een burn-out terecht komt, zit je gemiddeld 242 dagen thuis. Blijvende veranderingen die je kunt volhouden zijn belangrijk en een vitaliteitsprogramma moet dit stimuleren. Zoals Paul zegt is het belangrijk om kleine stenen te hebben die uiteindelijk die grote steen omver kunnen werpen. Als werkgever is het belangrijk om mensen te inspireren en stimuleren, hiermee creëer je bewustwording. Communicatie is cruciaal, weten medewerkers wat er wordt aangeboden? En is er ruimte voor initiatieven? En ten slotte: weet jij als werkgever waar je medewerkers gelukkig van worden?

Kortom; wil jij meer werkplezier en energie binnen je organisatie? Luister dan deze podcast en zie wat een goed vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie kan doen!

Luister het hele interview

Deel:

Terug naar nieuws