Positiviteit

14-06-17 / Paul Zwama

Een positieve levenshouding maakt niet alleen je leven leuker, het helpt je zelfs langer te leven. Zoals negatieve gedachten je mee kunnen sleuren in een negatieve spiraal, zo kan een positieve gedachte je eindeloos inspireren. Positivisme brengt meer licht in je leven. Je voelt je fijner, optimistischer en sterker.

Gedachten

Positieve gedachten zetten je aan tot creatie, delen en tot het zien van mogelijkheden. Je kunt groeien, kansen benutten, meer genieten van ieder moment. Positief denken helpt je lekker in je vel te zitten en je vaker goed te voelen.

Je voelt je niet gelukkiger omdat jou alleen nog maar positieve dingen overkomen, maar je voelt je gelukkiger omdat je gebeurtenissen in een positief daglicht zet, in plaats van het als negatief te ervaren. Je kiest voor een hoopvolle, liefdevolle blik op de wereld en jouw leven. Goed en slecht bestaan niet. Jij kunt zelf bepalen hoe je de wereld het liefst ervaart. Je kunt kiezen voor de weg van liefde en verbondenheid, en je best doen om alles te bekijken vanuit een positieve gedachte.

En stuit je op zaken die jij absoluut bestempelt als slecht? Laat je dan niet meeslepen in de negativisme van de gebeurtenis. Zoek naar oplossingen, mogelijkheden en kansen. Laat je niet verslaan door je negatieve gedachten. Wil je vooruit komen? Laat je dan inspireren door positivisme.

Loslaten

Je kunt altijd positief blijven door jezelf af te vragen vanuit welke basis een bepaalde gedachte ontstaat. Ontstaat je gedachte vanuit een gevoel van angst? Laat hem dan los, geef die gedachte niet de kans om te groeien in je hoofd. Ontstaat je gedachte vanuit een gevoel van liefde, vertrouwen, hoop en verbondenheid? Geef deze gedachte dan de aandacht die het verdient. Geef het de ruimte om een positieve spiraal te creëren. Richt je op de positieve kanten van het leven, en merk hoe je leven verandert.

Denk eens na over bovenstaande tekst tijdens de volgende keer dat negatieve of positieve gedachten zich vormen in je hoofd.

Sportieve groet,

Paul Zwama

Deel:

Terug naar nieuws