Relax @ work

22-01-18 / Laurina de Vries

Er wordt vaak van ons(zelf) verwacht dat we tijdens onze werkdag energiek, productief en daadkrachtig zijn. Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat je tijdens je werkdag voldoende ontspanning hebt. Soms lijkt dit echter onmogelijk, je bent nog maar net op je werk en wordt ontvangen door een volle mailbox en een grote to-do list. Per tip zullen wij je uitleggen hoe je dit kunt doen. Want juist door ontspanning gedurende je werkdag kun je je werk gefocust doen.

1 Geef aandacht aan één ding tegelijk

Vaak denken we dat we goed kunnen multi tasken. Maar niets is minder waar, door veel dingen tegelijk te doen kun je dit niet met volle focus doen en doe je alles een beetje. Probeer daarom één ding tegelijk te doen.

2 Maak jouw werk leuk en uitdagend

Misschien denk je bij deze tip wel; ‘maar hoe kan ik mijn werk nu veranderen?’ Maar als je in teamverband werkt ben je als team verantwoordelijk voor een bepaald resultaat. En weet jij van je collega’s welke taken zij hebben en hoe zij die taken ervaren? Ga eens met elkaar in gesprek! Misschien kun je een leuke taak van een college overnemen waarvan hij weinig energie krijgt.

3 Durf nee te zeggen

Het is mooi dat je je graag wilt inzetten om je werk goed te doen. Maar je werk goed doen betekent niet dat je overal ‘ja’ op hoeft te zeggen. Door af en toe ‘nee’ te zeggen breng je meer focus aan in je werkzaamheden en geef je goed je grenzen aan.

4 Kom 5 minuten eerder op een afspraak

Wanneer je altijd 5 minuten eerder op een afspraak komt, hoef je je niet te haasten en zorg je voor een relaxt begin en een effectievere afspraak.

5 Geniet vaker van het moment

Probeer af en toe bewust te genieten van het moment. Heb je net een fijn gesprek gehad met je leidinggevende? Sta hier even bewust bij stil. Dit geeft je daarna ook de energie om je werk goed te kunnen doen.

6 Gebruik de kracht van positief denken

Onze manier van denken beïnvloed hoe we ons voelen. Door positief denken kun je op een andere manier naar een situatie kijken. Want positief denken houdt je op de been tijdens moeilijke periodes. Je kunt dit stimuleren door je meer te richten op de dingen die goed gaan.

7 Ga met regelmaat de buitenlucht in

Wanneer je je lunchpauze gebruikt voor een kleine wandeling ben je echt even weg van je werkplek. Dit zorgt voor een hogere productiviteit als je weer terug bent op je werkplek. Daarnaast zorgt het voor een stukje gezelligheid tussen collega’s.

8 Luister meer, praat minder

Zeg eens eerlijk, hoe goed luister jij soms naar je collega als je een drukke dag hebt? Probeer hier eens bewuster bij stil te staan. Door goed naar een ander te luisteren geef je iemand echt het gevoel dat hij ertoe doet.

9 Neem niet alles te serieus

Probeer soms even te relativeren door wat minder serieus naar je werk te kijken. En bedenk; is het soms echt nodig om op een bepaalde manier te reageren? Kan het niet met een glimlach?

10 Vergeet nooit te lachen

Lachen ontspant en zorgt dat we meer in een stroom van positieve gedachten terechtkomen. Daarnaast is lachen ook goed voor je immuumsysteem. Je lichaam is hierdoor beter bestand tegen virussen en bacteriën.

Veel plezier – Laurina

Deel:

Terug naar nieuws