Investeren en Renderen in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

29-01-18 / Marc van Wersch

Vaak horen wij de vraag: ‘Wat levert een investering in vitaliteit of duurzame inzetbaarheid ons op? Dat is een terechte vraag. Diverse partijen uit de markt hebben zich daarover gebogen en dat heeft resultaat gehad. Wij meten voor u het (potentiële) rendement op uw investering in het geluk van medewerkers. Aan de hand van De Duurzame Inzetbaarheid scan laten we zien wat een investering in gezondheid en vitaliteit van de medewerkers van het bedrijf concreet oplevert aan lagere verzuimkosten.

Kosten Baten Tool

Wij zetten voor u de KOBADI-Tool in. Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en TNO hebben een rekentool ontwikkeld die direct inzicht geeft in wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met het inzicht in kosten en baten, kunnen werkgevers tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen.

Met deze tool kunnen (HR)adviseurs, in gesprek met interne of externe klanten, tot verantwoorde investeringsbeslissingen komen als het gaat om maatregelen voor duurzame inzetbaarheid. De tool maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid. Afkomstig uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) en de Werkgeversenquête Arbeid (WEA), die TNO samen met het CBS beheert. De tool wordt tweejaarlijks ge-update met deze data.

Het instituut voor vitaal ondernemen werkt samen met RADI adviseur Siemon Vegter. Door deze samenwerking zijn wij in staat om inzicht te generen op welk aspect een investering op duurzame inzetbaarheid voor u het meest loont.

Wilt u meer weten over de inzet van deze scan en inzicht krijgen in wat Vitaliteit u kan opleveren?

Neem dan contact op met Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws