Ronde tafel: Vitaliteit met een missie

13-03-19 / Marc van Wersch

Op maandagochtend 11 februari hebben we een ronde tafel sessie georganiseerd in samenwerking met Florence Damen van Flow Development. Het doel van deze sessie was een discussie creëren rondom het thema Vitaliteit. Aan tafel zaten, naast Marc van Wersch en Florence Daamen, personen die werkzaam zijn in HR en/of verantwoordelijk zijn voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in hun organisatie. Tijdens het gesprek stond de volgende vraag centraal: “Hoe zet je vitaliteit vanuit een missie op?”.

Het is ons opgevallen dat organisaties moeite hebben met het vinden van een manier om vitaliteit strategisch aan te pakken. Men wil graag iets doen en is soms al initiatieven gestart. Denk bijvoorbeeld aan sportevenementen of het organiseren van een losse ‘Week van de Vitaliteit’. Toch vinden bedrijven het lastig om hun medewerkers op de korte en lange termijn gestructureerd te motiveren om productiever, energieker en meer betrokken te zijn. De ronde tafel sessie moest er dus voor zorgen dat de deelnemers weggaan met concretere ideeën om deze uitdaging aan te pakken. Deze ideeën moesten ontstaan door samen inzichten te delen en te sparren over dit thema.

De inhoud van de ronde tafel sessie

De sessie begon met een welkomstwoord en voorstelronde aan de hand van beeldkaarten om het gesprek ontspannen te kunnen beginnen. Ieders ideeën over de definitie van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid werden besproken. Het bleek dat iedereen ongeveer hetzelfde beeld had bij deze termen. Toch verschilden de deelnemers in het doel waar ze vitaliteit voor willen inzetten. Ook werd meteen duidelijk dat iedereen dezelfde vraag had: “Hoe pak ik het slim aan?”

Om tot een antwoord te komen deelden Marc en Florence de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van vitaliteit. Ook gaven zij een praktisch 3-stappenplan voor een strategische aanpak. Bij IVVO houden we ervan om een heldere werkwijze, door een aanpak te bieden die op een eenvoudige wijze impact heeft. Dit zorgt voor direct waarneembare verbeteringen en dat geeft energie. De deelnemers kregen praktische handvatten waarmee zij inzicht verkregen in hun eigen organisatie en het speelveld om hen heen. Vervolgens hebben ze hun missie bepaald en een eerste stap gezet om vitaliteit slim te implementeren in hun organisatie.

Volgende ronde tafel sessie

Ons doel van de sessie is bereikt: de deelnemers zijn enthousiast en vol nieuwe inzichten de deur uit gegaan. Ook Marc en Florence zijn geïnspireerd en realiseerden zich dat ze weer een stap verder zijn met IVVO-missie: “Werkend Nederland gelukkig en energiek te maken”.
Daarom is besloten om gelijk een tweede Ronde-Tafel-Sessie te organiseren. Deze vindt plaats op dinsdag 21 mei. Wil je hierbij zijn? Vul hieronder het formulier in, dan ontvang je een uitnodiging van ons.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marc en Florence.

Inschrijving Ronde tafel sessie

Deel:

Terug naar nieuws