Sportschool hoppen?

04-07-18 / Marc van Wersch

Deze week liep ik tegen een nieuw (voor mij onbekend fenomeen) aan: sportschool hoppen. Mijn eerste gedachte hierbij bleek verkeerd. Het is dus niet overal een maand (of twee) lid zijn en dan een nieuwe gym uitkiezen. Nee, het is een abonnement waarbij je bij meerdere sportscholen terecht kunt, en daarmee een grotere diversiteit aan activiteiten kunt ontplooien.

Variatie

Sportvariatie is goed voor het lichaam. Als je alleen hardloopt, train je steeds dezelfde spieren en werk je op steeds dezelfde manier aan je conditie. Wissel je af met yoga en bodypump dan is dat een goede manier om alle motorische vaardigheden – kracht, coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid – te trainen.

Volhouden

Wat een gaaf idee eigenlijk. We benadrukken regelmatig het positieve effect van beweging. De uitdaging daarbij is vaak om die vorm te kiezen, die bij je past. Of juist veel verschillende dingen te doen, waardoor het ook voor jou leuk blijft. Tegelijkertijd weten we dat tegenover iedere enthousiasteling die om zes uur opstaat om voor het werk nog even naar de sportschool te gaan, staat iemand die na vier keer joggen zijn of haar hardloopschoenen diep in de kast wegstopt. Hele volksstammen beloven zichzelf straks op 1 januari plechtig dat ze dit jaar toch echt gaan sporten. Velen zijn dat voornemen op 1 februari alweer vergeten. Kan het idee van Onefit, genoemd in het artikel, dat omdraaien? Dat is natuurlijk de vraag. Lees hieronder het oorspronkelijke artikel.

Marc van Wersch

Bron: “van sportschool naar sportschool hoppen is dat gezond?” 

Deel:

Terug naar nieuws