Video: Interview met Thijmen Kupers

31-07-17 / Marc van Wersch

Paul Zwama, oprichter van het Instituut Voor Vitaal Ondernemen in gesprek met Thijmen Kupers. NK kampioen 800 & 1500 meter. Paul (oud NK kampioen marathon en zilver op de afgelopen NK 10.000 meter) weet als geen ander hoe het is om als topsporter een zo gunstig mogelijk leefklimaat voor zichzelf te regelen.

In dit gesprek met zijn vriend Thijmen, vraagt hij (aan de vooravond van zijn WK deelname) hoe Thijmen dit voor elkaar bokst. Het wordt een openhartig gesprek. We worden getrakteerd  op een mooie inkijk in het afgelopen seizoen van deze aanstaande WK deelnemer.

Topsportleven

De zware wedstrijden, het vele reizen, het verplichte rusten en afzien. Dat het leven van een topsporter niet vanzelf gaat, wordt goed duidelijk in de dagelijkse beslommeringen waar Thijmen mee te maken heeft. Niet voor iedere topsporter zijn de (sponsor)miljoenen opzij gelegd. Er moet dus ook keihard gewerkt worden om de juiste trainingsfaciliteiten (in alle opzichten) te kunnen voorzien.

Indrukwekkend om te horen hoe Thijmen daar mee omgaat, hoe hij werkt aan zijn ambitie en toewerkt naar zijn ultieme hoogtepunten. Topsporters dagen zichzelf iedere dag uit het beste uit hun lichaam en geest te halen. De juiste balans daarin te vinden, op tijd te rusten, te pieken en te ontspannen. Wat dat betreft lijkt topsport veel op de uitdagingen die we zien in ons werk.

Thijmen dank, voor je tijd en je gesprek en natuurlijk heel veel succes in London!

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws