Thuiswerken en vitaliteit in tijden van corona

11-05-20 / Marc van Wersch

Sinds 13 maart 2020 werken miljoenen Nederlanders noodgedwongen vanuit huis. Microsoft Teams, Zoom en andere online vergadertools zijn ons inmiddels niet meer onbekend. Ondanks het feit dat het thuiswerken begint te wennen, is het voor organisaties lastig om grip te houden op zijn of haar werknemers en wordt er van zowel werknemers als werkgevers veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit verwacht. 

Voor bedrijven blijft ook in deze tijd het welzijn van werknemers ongelofelijk belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat een afdeling of team optimaal presteert. Deze, voor velen, nieuwe situatie brengt op dit vlak dan ook vragen met zich mee.

  • Hoe houd je je medewerkers vitaal en gezond?
  • Hoe blijf je als team verbonden?
  • Wat leren we van deze corona crisis over ‘normale’ organisatieveranderingen?

Inzet online programma Thuiswerken & Vitaliteit

Het Instituut Voor Vitaal Ondernemen stond half maart ineens voor het feit dat we niet meer op de werkvloer van onze klanten terecht konden. Daar waar wij veel waarde hechten aan écht contact met medewerkers en veel maatwerk leverden, was dat nu ineens niet meer mogelijk. Althans niet op locatie….

Toch realiseerden we ons dat we juist nu in deze tijden onze klanten, maar ook andere bedrijven in Nederland, wilden blijven ondersteunen in het beantwoorden van deze vooral nu ook lastige vragen over vitaliteit, maar terwijl je thuis moet werken.

We hebben dan ook meteen gezocht naar een manier om ook in deze tijd van ‘social distancing’ nog steeds een bijdrage te kunnen leveren aan ‘Werkend Nederland gelukkig maken’, de droom van Instituut Voor Vitaal Ondernemen.

Hoe IVVO online programma’s is gaan maken

Face to face bijeenkomsten waren niet meer mogelijk, daarom bedachten we dat we ook online e.e.a. in gang konden zetten. Met hulp van alle vitaliteitscoaches en de inzet van alle collega’s op het gebied van Sales, Marketing, Administratie en HR, zijn we een prachtig online programma gaan maken. Van webinars over focus, energie en voeding, een wekelijkse online bootcamp of yogales, mindfullness of oefeningen achter je bureau, voor iedereen binnen een organisatie zit er wel iets tussen! Zo hebben we ook een zes weken durende Team-training in elkaar gezet! Allemaal korte programma’s, voor ieder wat wils en inzetbaar voor alle thuiswerkende mensen in Nederland!

Alle bedrijven kunnen zo “instappen” of een aanvraag doen om het programma op maat te maken. We zijn super flexibel en denken graag mee welk onderdeel van het programma het beste past bij medewerkers. Het is super leuk om zo creatief bezig te zijn en onze kennis en kunde alsnog over te brengen aan de rest van werkend Nederland.

Benieuwd geworden naar de verschillende  online programma’s die wij organisaties op deze manier aanbieden?

Bekijk ons online programma

Ik ben super trots op ons team en merk dat het fijn is dat we hét verschil kunnen maken in een organisatie in deze tijden. Wil je nou eens horen op welke manier we dat doen? Bel me gerust een keer via 030 – 207 40 87  o stuur me een e-mail.

Groeten,

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws