Tips voor een vitale zomer

17-07-18 / Laurina de Vries

Op het moment dat ik deze update schrijf, is het buiten prachtig weer, de zon schijnt volop. Ik hoop dat je een beetje kunt genieten van het prachtige weer! In het kader van genieten, wil ik je graag een aantal tips geven voor een vitale zomer.

Zorg goed voor je huid

Langdurige blootstelling aan de zon is de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Je huid goed insmeren met een hoge factor is echt super belangrijk. Doe dit elke 2 uur, en ja; ook als je niet zo snel verbrand.

Drink voldoende

Juist als het warm is, heeft je lichaam extra vocht nodig. Super belangrijk! Drink elke dag 2 liter water, ook al lijkt de kraan of de bar misschien zover weg als je op het strand ligt te luieren. Het wordt al makkelijker als je zorgt dat je altijd een flesje bij je hebt.

‘Vergeet’ je telefoon eens

Er zijn zoveel mooie dingen die je tijdens de zomer kunt doen. Zwemmen in dat meertje, picknicken in het park, een lange zomeravond in de tuin. Laat je telefoon en andere apparaten daarom eens vaker links liggen.

Vrijheid, blijheid

Probeer in de zomer eens wat meer te genieten van het moment! Ga eens voor die langere lunchpauze mét wandeling, laat de boel de boel en ga naar buiten om te genieten!

Bedenk wat jij deze zomer wilt doen

Wat wil jij graag doen deze zomer? En wat doe je normaal misschien te weinig ? Hou je van het lezen van een goed boek? Of doe je juist graag een spelletje? Kies wat jij wilt doen !

Ga voor kleur en rauwkost

Het mooie aan de zomer is dat je volop kleur kunt verwerken in je eten. Maak een lekkere, kleurrijke salade. En daarnaast is het in de zomer een stuk leuker om koude en rauwe groenten te eten, doe dit dus volop.

Ontspan, en blijf bewegen

De zomer is bij uitstek het moment om lekker uit te rusten en te luieren. Luieren op het strand, in de zon op het terras, een boek in de tuin. Vergeet ook niet om juist tijdens je vakantie genoeg te bewegen, loop naar het stadje om een ijsje te halen of doe een rondleiding door de stad.

Geniet ervan!

Vakantietips!

Deel:

Terug naar nieuws