Verlagen ziekteverzuimpercentage met vitaliteitsprogramma’s IVVO

04-02-20 / Maartje Jansen

Oorzaak van ziekteverzuim ligt bij het werk zelf

Volgens een nieuwsbericht op NOS.nl wordt de helft van al het ziekteverzuim veroorzaakt door het werk zelf. Dit heeft de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in een onderzoek van 300 pagina’s vastgesteld. Volgens de adviesraad is het daarom nodig dat ZZP’ers en werknemers meer grip moeten krijgen op hun geld, werk en privéleven.

Ondersteuning van de overheid

De overheid en sociale partners moet volgens de WRR inzetten op het combineren van werk met zorgtaken. Anders dreigt de kwaliteit van het werk achteruit te gaan. Dit kunnen ze doen door de verschillen tussen de arbeidscontracten te verminderen, en een stelsel van basisverzekeringen in te stellen. Arbeidsmarktbegeleiding is nog een te weinig voorkomend fenomeen. Als werk psychologisch en sociaal zo belangrijk is, kan men niet worden afgescheept met een uitkering. Aldus de WRR.

Samen met IVVO ziekteverzuimpercentage verlagen

De kwaliteit van werk staat dus enorm onder druk. Met het toenemende percentage van ziekteverzuim komt niet alleen de druk op werknemers hoger te liggen, maar ook op de werkgever. Organisaties zien de ziekteverzuimkosten omhoog schieten, werknemers krijgen een burn-out en het lijkt alsof de oplossing ver weg ligt.

Voor het Instituut voor Vitaal Ondernemen staat vitaliteit voorop. Wij zijn constant bezig het werken aan ons motto: ‘Werkend Nederland gelukkig maken’. Aan de hand van onze vitaliteitsprogramma’s proberen we ons motto over te dragen aan organisaties en bedrijven. We werken samen met enthousiaste en leergierige mensen om te zorgen dat onze vitaliteitsprogramma’s resulteren in het minder ervaren van werkdruk, energieke medewerkers en uiteindelijk dus een lager verzuimpercentage.

Bekijk onze werkwijze!

Deel:

Terug naar nieuws