Vitaliteit leuk maken

11-06-20 / Marc van Wersch

Bij IVVO werken we graag samen om een structurele impact te maken op de vitaliteit van alle medewerkers bij onze klanten. Dat doen we door een samenwerking op te zetten die antwoord geeft op de behoefte van deze groep. Vitaliteit verbetert niet door een losse workshop of eenmalige sportmoment met elkaar. Het vraagt continue aandacht en ontwikkeling binnen de organisatie.

Tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat vitaliteit laagdrempelig en leuk mag zijn. Soms is het goed kleine zaadjes te planten op een gezellige manier. Daarom dagen we onszelf continu uit om ook te kijken naar leuke initiatieven om collega’s met elkaar te verbinden en tegelijkertijd aandacht te schenken aan vitaliteit en leefstijl.

Ja, ik-ben-Vitaal-Bingo-Kaart

De afgelopen periode hebben we dat onder andere gedaan door onze Ja, ik-ben-Vitaal-Bingo-Kaart. Medewerkers van een van onze klanten kregen allemaal een mooie ‘ansichtkaart’ toegestuurd. Op deze kaart staan vitale ‘opdrachten’. Door deze uit te voeren, vast te leggen op foto en de kaart ‘vol’ terug te sturen, kunnen medewerkers een mooie prijs verdienen. Op deze manier creëerden we een uitdaging, verbinding tussen de groep en was er aandacht voor vitale thema’s.

Vitale Escape room

Een ander voorbeeld waarin we vanuit een creatief perspectief dezelfde resultaten behaalden, is onze Vitale Escape Room. Tijdens een samenkomst van alle medewerkers van een van onze klanten, hebben we de Vitale Escape room gespeeld. Medewerkers werden in kleine teams online in ruimtes samen gezet en moesten als teams opdrachten uit voeren. Vanzelfsprekend zat er aan iedere opdracht een vitaal tintje en moest er ondanks dat iedereen thuis was, onderling samen gewerkt worden om tot het resultaat te komen.

Meteen interesse?

Vraag meteen meer informatie aan over de teamactiviteit Vitale Escape Room 

Graag denken we ook met jouw organisatie mee over impact maken op de vitaliteit én zorgen dat het leuk blijft.

Deel:

Terug naar nieuws