Vitaliteit op de werkvloer

Wij vinden het belangrijk dat werknemers met een gezonde dosis energie op werk komen, maar ook met energie naar huis gaan. Vitaliteit is vergelijkbaar met een opgeladen batterij die een zaklamp laat schijnen. Om dit te bereiken is bij ieder bedrijf een andere aanpak nodig en juist daarom leveren wij maatwerk om ook bij uw bedrijf vitaliteit op de werkvloer te realiseren. Door onze persoonlijke aandacht en de directe betrokkenheid van de IVVO-vitaliteitscoach motiveren wij medewerkers aan de slag te gaan met de drie pijlers waaruit vitaliteit bestaat:

  1. Beweging
  2. Voeding
  3. Mentale kracht

Aan de hand van ons vitaliteitsprogramma passen wij deze drie pijlers toe binnen uw onderneming. Dit doen we door ons ‘Boots on the Ground’ principe. We kiezen voor aanwezigheid op de werkvloer, omdat wij geloven dat dit de manier is om het maximale resultaat uit het op maat gemaakte vitaliteitsprogramma te halen.

Bekijk ons Vitaliteitsprogramma!

Duurzame inzetbaarheid

Een werknemer is vitaal als hij gezond is, voldoende energie heeft gedurende dag, zich mentaal goed voelt en een opgeladen batterij heeft. Dit is de basis voor duurzame inzetbaarheid. De grootste gevaren voor duurzame inzetbaarheid zijn: werkstress, onbalans tussen werk en privé en een negatieve werksfeer. Sinds de opkomst van sociale media bijvoorbeeld, vinden werknemers het steeds lastiger worden om werk en privé gescheiden te houden. Daarnaast zet de vergrijzing van de samenleving de komende jaren door. Hierdoor wordt het nog belangrijker als werkgever om een grotere rol te spelen in de gezondheid van haar werknemers. Hieronder een paar cijfers:

  • 54% van de werknemers en werkgevers vindt stress het grootste risico voor vitaliteit. Stress door werk is het grootste gezondheidsrisico volgens zowel werknemers als werkgevers. Werkstress is stress die door de werkomgeving ontstaat en wordt veroorzaakt door een samenspel van werk en privé. Dit heeft als gevolg dat 36% van al het verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Met je werknemers in gesprek gaan over werkstress kan een groot verschil maken en wij helpen hierbij. Zo zorgt u voor meer vitaliteit op de werkvloer.
  • 92% van de werkgevers vindt vitaliteit belangrijk, maar slechts 56% van de werkgevers zet hier actief stappen in. Van die 56% werkgevers vinden de meesten het lastig om concreet actie te ondernemen. Vaak krijgen we de vraag: waar begin ik? Daarvoor zijn wij er. IVVO helpt ondernemingen een concreet plan te maken om efficiënt stappen te zetten naar gezondere werknemers. Wij doen dit door tijd en aandacht te geven aan de vitaliteit van uw werknemers.

Preventief Medisch Onderzoek als eerste start!

Ben je HR-manager of eigenaar van een organisatie en wil je inzetten op vitaliteit en weet je momenteel niet zo goed hoe het écht met je medewerkers gaat. Start met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Meer weten over PMO van IVVO?

Wat is vitaliteit?

“Vitaliteit is een overvloed aan energie. Natuurlijke gesteldheid en krachten van je lichaam, een sterk immuunsysteem, emotionele energie, je lekker voelen en mentale energie, een sterke persoonlijkheid en goede toekomstvisie voor jezelf.”

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Wilt u meer weten over vitaliteit op de werkvloer en hoe u dit kunt bereiken voor uw onderneming? Je kan altijd contact met ons opnemen voor vragen of het maken van een vrijblijvende afspraak. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op 030-2074087.

Neem direct contact op!