Mentale kracht

Mentale kracht als onderdeel van vitaliteitMentale kracht of veerkracht is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslag. Veerkrachtige werknemers hebben minder last van stress, gaan uitdagingen sneller aan, zijn productiever en zijn gelukkiger. Veerkrachtige mensen vallen 3 keer, en staan 4 keer op.

Als je ervan uitgaat dat succes voor 40% bepaald wordt door talent en voor 60% door mentale kracht, dan ligt het voor de hand dat een goed vitaliteitsprogramma niet alleen aandacht besteedt aan beweging en voeding, maar tegelijkertijd oog heeft voor het verhogen van de mentale weerbaarheid van de medewerker.

Is mentale kracht vanzelfsprekend?

Mentale training is vanzelfsprekend bij de vier grootste sporten in Amerika waar topprestaties geleverd worden (basketbal, honkbal, ijshockey en American football). Logisch dat ook in het bedrijfsleven de mentale training essentieel is voor de ontwikkeling van medewerkers.

Onze workshops en begeleiding geven handvatten om positief te denken en om te gaan met tegenslag. Je kunt natuurlijk ook al zelf aan de slag met mentale kracht als onderdeel van vitaliteit:

  • Zoek iedere drie uur een plek waar je in een paar minuten volledig tot rust kunt komen
  • Leer deze week eens van de kinderen om je heen
  • Zeg een week lang: ‘ja én’ in plaats van ‘ja maar’.

Lees de blog van Paul over mentale kracht:

De kracht van positiviteit