Vitaliteit

Door onze persoonlijke aandacht en de directe betrokkenheid van de IVVO-vitaliteitscoach motiveren wij medewerkers aan de slag te gaan met de drie pijlers waaruit vitaliteit bestaat:

  1. Beweging,
  2. Voeding
  3. en Mentale kracht.

Dit doen we door ons ‘Boots on the Ground’ principe. We kiezen voor aanwezigheid op de werkvloer, omdat wij geloven dat dit de manier is om het maximale resultaat uit het op maat gemaakte vitaliteitsprogramma te halen.

Vitaliteitsprogramma

Vitaliteit en veerkracht op het werk

Vitaliteit is vergelijkbaar met een opgeladen batterij die een zaklamp laat schijnen. We vinden het belangrijk dat werknemers met een gezonde dosis energie op het werk komen, maar ook met energie naar huis gaan. Om dit te bereiken is bij ieder bedrijf een andere aanpak nodig en juist daarom leveren wij maatwerk.

Stress op de werkvloer voorkomen

Er lijken steeds meer “blessure”-gevallen bij werknemers voor te komen. Meer mensen ervaren stress, hebben burn-out klachten, slikken medicatie, verzuimen, zijn minder gelukkig en ga zo maar door. IVVO zorgt voor een complete cultuurverandering door tijd en aandacht te geven aan de vitaliteit van uw werknemers.

Duurzame inzetbaarheid

“Vitaliteit is een overvloed aan energie. Natuurlijke gesteldheid en krachten van je lichaam, een sterk immuunsysteem, emotionele energie, je lekker voelen en mentale energie, een sterke persoonlijkheid en goede toekomstvisie voor jezelf.”

Een werknemer is vitaal als hij gezond is, energie heeft gedurende de dag, zin heeft in het leven en een opgeladen batterij heeft. Dit is de basis voor duurzame inzetbaarheid. In de komende jaren zet de vergrijzing van de samenleving door, waarmee het nog belangrijker wordt om als werkgever een grotere rol te spelen in de gezondheid van werknemers. Enkele voorbeelden uit diverse onderzoeken:

  • 1/3 van de gezondheidskosten zijn gerelateerd aan gedrag
  • 70% van het huisartsenbezoek is gerelateerd aan stress
  • 92% van de werkgevers vindt vitaliteit belangrijk, maar slechts 56% van werkgevers zet hier actief stappen in

Meer over duurzame inzetbaarheid