Beweging

Beweging als onderdeel van vitaliteitWe kunnen het belang van voldoende bewegen niet vaak genoeg benadrukken. We zijn niet gemaakt om twaalf uur per dag te zitten, we hebben een lichaam gekregen om mee te bewegen. Met de komst van de topsportcultuur binnen bedrijven, 24/7 mentaliteit, wordt er steeds meer gewerkt en slaapt en beweegt men steeds minder. Terwijl voldoende beweging je fit houdt, het de bloedsomloop stimuleert, je spieren en gewrichten sterker en soepel maakt en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast zit je simpelweg lekkerder in je vel.

Beweging als inzet vitaliteit medewerkers

Het vitaliteitsprogramma van IVVO biedt sport en beweging voor iedereen, van beginners tot gevorderden. We stimuleren medewerkers met tips en suggesties om ook tijdens het werk in actie te komen.

  • Neem de trap in plaats van de lift
  • Lunch tijdens een wandeling
  • Ga iedere dag een uur staand vergaderen
  • Verplaats je overleg van vergaderruimte naar een wandeling buiten

Het lijkt zo simpel en dat klopt! Door dit soort tips structureel toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden, krijg je al een enorme energieboost.

Lees de blog van Paul over beweging

Beweging is slechts één van de drie pijlers van het vitaliteitsprogramma van IVVO. De andere pijlers zijn voeding en mentale kracht.