Vitaliteitscoaches van start gegaan

06-02-17 / Marc van Wersch

De afgelopen twee weken heeft Instituut Voor Vitaal Ondernemen drie nieuwe langdurige samenwerkingen opgestart. Achtereenvolgens zijn Gemeente Zeewolde, Henry Schein uit Almere en Brainnet in Nieuwegein begonnen aan een jaar vol energieke uitdagingen.

IVVO Coach

Bij alle drie de organisaties vormt de rode draad van de samenwerking de vitaliteitscoach van IVVO. Ze motiveren, inspireren en enthousiasmeren mensen om aan de slag te gaan met verschillende factoren die van invloed zijn op hun energie en geluk. De vitaliteitscoach is wekelijks een aantal uren bij de locaties op bezoek. Zij bouwt een vertrouwensband op en zet iedereen zowel letterlijk en figuurlijk in beweging.

Workshops

Naast de wekelijkse bootcamp, yoga sessie of hardlooptraining (gegeven op locatie, door de coach), hebben de medewerkers gedurende het jaar de keuze uit diverse workshops. De keuze van de workshops die in het programma zitten, worden bepaald na panel sessies met de organisatie. Medewerkers bepalen daarmee zelf wat het beste in hun behoefte voorziet.

Workshops die onze vitaliteitscoaches veelvuldig voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld, ‘de kracht van positief denken’, ‘vitaliteit en slaap’ en ‘gezonde snacks’. De workshops geven deelnemers praktische handvatten om mee aan de slag te gaan. De vitaliteitscoach zorgt voor de voorbereiding en borging van de inhoud.

Bewustwording

Door ons bewustwordingsprogramma worden medewerkers continu op de hoogte gehouden. Ze ontvangen wekelijkse tips en blogs. Hierdoor worden ze continu uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met het onderwerp vitaliteit. Uiteindelijk zijn het de medewerkers zelf die de stap moeten zetten om een verandering te maken in hoe ze in het leven staan.

Fitcheck

Voor verschillende medewerkers is er de mogelijkheid tot een fitcheck. Hierin word het conditieniveau bepaald en een aantal fysieke basismetingen verricht. Door onze duurzame inzetbaarheid vragenlijst krijgen de medewerker ook inzicht in hun eigen mentale weerbaarheid, energie en geluk. Zij bepalen zelf hoe ze hier met hulp van de coach en workshops mee aan de slag willen gaan.

Wij wensen de medewerkers van Gemeente Zeewolde, Henry Schein & Brainnet veel plezier in de samenwerking met de coaches van Instituut Voor Vitaal Ondernemen

Sportieve groet,

Marc van Wersch

Deel:

Terug naar nieuws