Vitaliteitstas

22-09-17 / Paul Zwama

Vitaliteit in je tas, dat klinkt een beetje gek toch? Wat ik ermee bedoel is dat je een aantal zaken omtrent je vitaliteit op je werk kan doen. Het begint ’s ochtends al met wat je in je tas stopt.

Voeding

Laten we eens beginnen met de gevulde maag. Eén van de belangrijkste onderdelen van gezonde voeding is het aanbrengen van variatie in je eetpatroon. Een paar simpele tips: hardgekookt ei (boost energie), avocado (helpt bij afvallen en zit vol met gezonde vetten), en wortels (dragen bij een je darmflora en bloeddruk). Allemaal zaken die je prima in kunt meenemen zonder veel voorbereiding.

Beweging

Daarnaast zou ik altijd een stress bal, een stretchband en een fles water adviseren voor mensen met grotendeels zittende beroepen. Een stressbal is natuurlijk heel erg simpel, Het is bedoeld om in te knijpen en mee te spelen, waardoor de stress afneemt. Daarnaast is het natuurlijk echt een heel leuk speeltje. Een stretchband kan je op veel vlakken helpen; goed voor de bloedsomloop, goed voor een betere houding achter je bureau, ter compensatie van een zittend leven, het houdt je lenig, het ontspant de spieren.

Natuurlijk wil je altijd een paar schoenen bij je hebben waarop je goed kunt wandelen of sporten. Tijdens de lunch even naar buiten en in beweging komen geeft grootste resultaten voor je fitheid en scherpte.

Mentale Kracht

Ten slotte is mentale kracht belangrijk. Denk eens na over wat muziek voor je kan doen. Heb jij je focus playlist klaar staan en altijd tot je beschikking? Of gebruik je jouw koffiepauze om met muziek weer even tot rust te komen en op te laden?

Kortom, je kunt zelf veel meenemen naar je werkplek om aan je energieniveau te werken. Je hebt niet per sé een ontspanningsruimte of fitnessruimte op het werk nodig. Hoe mooi dat ook kan zijn. De simpelste dingen hebben soms de grootste resultaten. Waarom zou je het niet doen? Bang om uitgelachen te worden door anderen of misschien voel je je erg ongemakkelijk… Allemaal redenen om iets niet te doen, ik kan nog veel meer redenen bedenken waarom je het wel zou moeten doen. Laten we denken in mogelijkheden en oplossingen in plaats van beperkingen en problemen.

Sportieve groet,

Paul Zwama

Deel:

Terug naar nieuws