Wachten op een vaccin? Werk aan een gezonde levensstijl!

26-05-20 / Emilie Pronk

Samen gezond tegen corona

Het ontwikkelen en gebruiken van een vaccin tegen het coronavirus, zou zo nog maar eens jaren kunnen duren. We zouden achterover kunnen blijven leunen en wachten, maar je kan beter in de tussentijd werken aan een gezonde levensstijl. Hierdoor zal je je fitter, energieker en gelukkiger voelen. Het is van groot belang om fit zijn, want het verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot juist de kans op een spoedig herstel. Ook uit cijfers van het RIVM blijkt dat het verband tussen leefstijl ziekten, zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten veel impact kan hebben op het beloop van een corona besmetting. Zo is gebleken dat meer dan 70 procent van de overleden corona patiënten een of meer onderliggende aandoeningen had, bijna de helft heeft te maken gehad met een hoge bloeddruk of hart – en vaatziekten en een kwart had diabetes type 2. Deze ongezonde levensstijl, met alle gevolgen van dien, heeft een grote impact op het immuunsysteem. Zo zegt medisch immunoloog Wim Dik van het Rotterdamse Erasmus MC erover: ‘’ We zijn nog in de beginfase, maar we denken dat het immuunsysteem van de zwaarst getroffen corona patiënten eigenlijk al was uitgeput voor de besmetting’’.

Wat kan je zelf doen?

Zelfs als de stimulans vanuit je werk minder is, moet dat geen excuus zijn om zelf aan de slag te gaan. Je zou kunnen beginnen met meer bewegen, loop bijvoorbeeld elke dag een half uurtje of pak aan het eind van de middag je fiets om even te genieten van de natuur en omgeving. Ook kun je meer letten op gezond eten, probeer goed te slapen, matig met alcohol en niet roken. En vergeet niet om in deze onzekere tijd, een moment te kiezen voor ontspanning. Omdat je nu thuis werkt, is het nog lastiger om zakelijk en privé gescheiden te houden. Maar juist daarom is het van belang om toch het gevoel te creëren dat je op een gegeven moment klaar bent met werken en tijd mag gaan vrijmaken voor ontspanning. Gun jezelf dus ook echt dit moment van ontspanning, want dit heeft echt effect!!

IVVO

Door je leefstijl te verbeteren, creëer je een positief effect op je immuun systeem. Dus eet gezonde voeding, beweeg meer, verminder stress en slaap voldoende slaap. Werkend Nederland gelukkig maken is onze droom. In onze werkwijze gebruiken we verschillende workshops en zoeken we een combinatie van voeding, beweging én mentale kracht. Denk hierbij dan aan het hanteren van een gezonde levensstijl en het stimuleren van beweging om ervoor te zorgen dat iedereen gelukkig en ontspannen aan het werk gaat. Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen?

Deel:

Terug naar nieuws