Wat doet een vitaliteitscoach?

08-05-19 / Marc van Wersch

Hoe graag we het ook zouden willen, het is lastig om zonder hulp aan je eigen vitaliteit te werken. Het is nog lastiger om je werknemers op eigen kracht te stimuleren en te motiveren om aan hun vitaliteit te werken. Een vitaliteitscoach helpt hierbij. Onze vitaliteitscoaches gaan uit van het idee dat vitale werknemers een onderneming vitaal maken en andersom. Het doel van de coach is om vitaliteit een onderdeel te maken van het organisatiebeleid.

Vitaliteitsprogramma

Op basis van ons vitaliteitsprogramma gaat een vitaliteitscoach bij jouw onderneming met een integrale aanpak aan de slag om de gezondheid van je werknemers te verbeteren. Hierbij draait het niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om de mentale gesteldheid van je werknemers. Werknemers worden geënthousiasmeerd om stappen te ondernemen in de persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk moeten werknemers in staat kunnen zijn om hun eigen balans te kunnen vinden. Zodat ze met energie op werk komen én met energie weer naar huis gaan. En dat past helemaal bij onze droom: Werkend Nederland gelukkig maken!

Persoonlijke aanpak van onze vitaliteitscoach

Een vitaliteitscoach houdt zich bijvoorbeeld bezig met onderwerpen als mentale veerkracht en stressreductie. Door middel van een persoonlijke aanpak probeert de coach een spiegel voor te houden en je werknemers in te laten zien wat ze anders kunnen doen. Hierbij wordt niet alleen aan symptomen gewerkt, maar ook aan de onderliggende zaken. Ook fungeert de vitaliteitscoach als vraagbaak voor jouw organisatie over alles wat met vitaliteit te maken heeft.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf en anderen te halen. Ik geniet van de uitdaging om tot de kern te komen en om te ontdekken wat individuen echt beweegt. Ik coach en adviseer in het veranderen van gedrag en het benutten van volledig potentieel. Daarvoor gebruik ik mijn jarenlange ervaring in sport en bedrijfsleven. In mijn werk maak ik onder andere gebruik van systeemdenken, positieve psychologie, Acceptance & Commitment Therapy en mindfulness. – Lisa Koning

Uiteindelijk zorgt de vitaliteitscoach ervoor dat jouw werknemers zich energieker voelen en dus gemotiveerder op werk verschijnen. Benieuwd naar wat een vitaliteitscoach van IVVO voor jouw onderneming kan betekenen?

Neem direct contact op!

Deel:

Terug naar nieuws