Webinar Leiderschap – In gesprek met…Marieke Dijkstra 26 mei 2020

20-05-20 / Marc van Wersch

Bekijk het webinar terug van dinsdag 26 mei, waar we in gesprek gingen met Marieke Dijkstra. Waar we het hebben gehad over leiderschap in de topsport en wat dat betekent in deze tijd. Want wat kunnen we leren van leiderschap in de topsport voor organisaties en deze veranderende tijden.

Bekijk het webinar hier terug

Organisaties en leiderschap, daar wordt veel over gesproken, ook nu in deze tijden. Dat gebeurt altijd al, maar in deze tijden van thuiswerken nog meer. In onze serie webinars Leiderschap – In gesprek met… praat ik met diverse personen over hun blik op deze situatie. Wat leren we van deze periode rondom de Corona-maatregelen, hoe verhoudt het zich tot vroeger en hoe zie we dat in de toekomst. In de webinars Leiderschap – In gesprek met… , hebben mijn gasten diverse achtergronden en altijd een stevige mening en ervaring op het onderwerp. 

Op dinsdag 26 mei om 11.30 uur, vond ons wekelijkse webinar over Vitaal Leiderschap plaats. Ditmaal ging ik in gesprek met Marieke Dijkstra, Lifestyle & studiecoach Team NL en Topsport & talentontwikkeling at SportUtrecht. We hebben het gehad over leiderschap in de topsport en wat dat betekent in deze tijd. Want wat kunnen we leren van leiderschap in de topsport voor organisaties en deze veranderende tijden.

Over Marieke Dijkstra

Marieke-Dijkstra-gastspreker-webinar-26-mei-2020-Instituut Voor Vitaal OndernemenMarieke Dijkstra (1978) is, Lifestyle & studiecoach Team NL en Topsport & talentontwikkeling at SportUtrecht. Marieke was een Nederlandse tophockeyster en heeft 8 jaar het Nederlandse zaalhockeyteam vertegenwoordigt. In 2007 werd Dijkstra Wereldkampioen Zaalhockey. Deze prestatie werd gevolgd door meerdere, zo werd zij in 2005, 2006 en in 2007 Nederlands Kampioen Zaalhockey. Na het spelen van vier EK’s en drie WK’s, hield Marieke het voor gezien en stopte zij in 2008 met tophockey. Hierna heeft zij bij verschillende clubs en teams de rol als coach vervuld.

Naast haar passie voor (zaal)hockey, is Marieke na haar studie Organisatie Psychologie gaan werken als manager topsport bij vereniging Sport Utrecht/Olympisch Netwerk Midden Nederland. Zij is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van topsport in de provincie Utrecht en zij is als manager verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van topsporters en talenten.

Door haar ervaring als topsporter, trainer/coach en haar huidige functie, is Marieke goed in staat het individu, het team en de vereniging te laten groeien. Zij doet dit met veel energie en kijkt met een kritische blik om het beoogde resultaat zo goed mogelijk te kunnen behalen.

Interesse in Vitaal Leiderschap?

Wil je ook onze andere webinars terugkijken? Dat kan!

Chi L. ChiuRutger Vlaming

Deel:

Terug naar nieuws