“Mijzelf weer op nummer één zetten”

29-03-18 / Paul Zwama

In januari lieten we jullie al weten, dat we jullie deelgenoot maken van onze eigen reis. Ondertussen is het alweer april. Voor IVVO oprichter Paul Zwama tijd om de balans eens op te maken van de afgelopen maanden. Weg met de onrust.

“Zullen we het eens persoonlijk maken? Nee, ik ga het niet eens aan je vragen maar ik ga het gewoon doen!”

Onrust

De afgelopen maanden zijn een vervolg geweest van 2017; een rollercoaster van pieken en dalen. Je zou bijna denken dat ik aan het leven ben. Ik ben eigenlijk op zoek naar wat meer rust en stabiliteit in mijn leven, maar het lijkt wel alsof ik steeds verder afdwaal van de rust nu ik ernaar op zoek ben. Door een verhuizing en een aantal andere persoonlijke gebeurtenissen is de onrust misschien wel groter dan ooit. Ik merk ook dat een langdurige blessure wat roet in het eten heeft gegooid. Veel behandelingen en afspraken met artsen kosten veel tijd, wat ik er overigens graag voor over heb. Tegelijkertijd zorgt het voor onrust omdat ik daardoor minder tijd heb om te ontspannen, minder tijd heb om leuke dingen te doen en minder tijd heb voor familie en werk.

That’s life

Eigenlijk doe ik alles op het moment een beetje op 90% en merk dat dit voor mij niet werkt, ik ervaar onrust. Toch vind ik het heerlijk om terug te kijken op de afgelopen maanden met de gedachte dat ik mijzelf weer een beetje beter heb leren kennen. Het is namelijk helemaal niet zo dat het slecht met mij gaat, het gaat alleen niet super met mij omdat mijn maatstaf voor een gelukkig leven erg hoog zijn! Ik weet hoe ik mij voel als alles klopt en wat mij betreft mag iedere dag zo zijn, de harde realiteit is echter dat het leven soms gewoon even kut is. That’s life en dat heeft iedereen maar te accepteren. Als je een leuk boek erover wil lezen adviseer ik “the noble art of not giving a fuck”. De titel van het boek verklapt waar het over gaat…

Verandering

“Wat ga ik dus anders doen de komende maanden om rust te ervaren?” Wat stel ik toch weer een goede vraag, hier moest ik serieus over nadenken. Daar heb ik helemaal geen tijd voor……Het antwoord blijkt toch wat simpeler dan gedacht. Ik ga er voor zorgen dat ik mij weer kan concentreren op de dingen die belangrijk zijn voor mij. Dat ga ik doen door mijn netflix en overige tv tijd te reduceren naar nul! Gewoon drie maanden geen tv. Ook ga ik bewuster genieten van kleine successen (zowel zakelijk als privé) en momenten. Ik geef mijn energie aan de positieve dingen in mijn leven en stop met energie stoppen in zaken en mensen die mij energie kosten. Tot slot ga ik weer beginnen met yoga en meditatie. Ik heb het laatste lange tijd gedaan in Amerika en weet niet waarom ik ooit gestopt ben.

Mantra

Ik ben bewust gaan denken wat ik nodig heb voor mijn eigen vitaliteit. Iets waar we zakelijk dagelijks met IVVO mee bezig zijn voor onze klanten, hoe kon ik mijzelf vergeten? Heel makkelijk, bekijk ook maar eens de tuin van een hovenier of het schilderwerk van een schilder. Als je ergens de hele dag mee bezig bent wil je ’s avonds en in het weekend wel eens iets anders doen… Ik zet mijzelf dus weer hoog op de lijst van prioriteiten. Wow, dat is best lekker om te typen. Mijn mantra voor Q2 2018 is dus om mijzelf op de hoogste prioriteitentrede te zetten! Wat is jouw mantra?

Paul Zwama

Geïnspireerd? Lees hier de blog van januari.

Deel:

Terug naar nieuws