Wereldrecordpoging Marathon op de loopband

25-07-18 / Elsemiek Ariens

Op donderdag 16 augustus 2018 om 19.00 uur gaat Paul Zwama, Nederlands Kampioen marathon 2014, voor een wereldrecordpoging marathon op de loopband in de tuin van zijn eigen bedrijf, Instituut Voor Vitaal Ondernemen, op de Maliebaan 75 in Utrecht. Het record staat momenteel op 2.21:40 gelopen door de Amerikaan Eric Blake op 24 juni 2006.  Paul Zwama gebruikt deze WR-poging als kick-off van zijn kwalificatie en trainingstraject naar de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Daarmee dient hij zijn beste marathon naar 2:11:00 te brengen in de komende twee jaar.

Blessures

Paul Zwama werd afgelopen periode geteisterd door diverse blessures, maar is inmiddels hersteld en werkt hard aan zijn training. Hij heeft op eigen krachten verschillende sponsors gevonden die hem de komende jaren ondersteunen zodat hij trainingsstages en medische kosten kan betalen.  Het doet mij veel dat er zoveel mensen zijn die in mij geloven, soms verloor ik afgelopen tijd het geloof in eigen kunnen door de vele blessures. Mijn vertrouwen is echter terug en ik heb super veel zin om te kijken waar mijn grenzen liggen op de marathon, aldus Zwama.  

Wereldrecordpoging 

Op donderdag 16 augustus om 19.00 uur wordt de kantoortuin van IVVO op de Maliebaan 75 in Utrecht omgetoverd tot een ware loopband-tuin. Paul Zwama start om 19.00 uur met zijn poging een nieuw wereldrecord neer te zetten. Hij daagt vrienden, collega’s, klanten en sponsors uit om een stuk met hem mee te rennen op een van de andere loopbanden om hem te voorzien van extra spirit. 

De bedrijven Solid Professionals (waar Paul als vitaliteitscoach werkzaam is), BrainnetStaros en Loopreizen sponsoren de recordpoging van Zwama. Ik hoop dat ik de aanwezige toeschouwers kan verrassen met een knallende tijd. 

Over Paul Zwama

Paul Zwama (23 april 1987) is Nederlandse atleet en gespecialiseerd in de lange afstand. Hij begon op 14-jarige leeftijd met hardlopen en maakte rond zijn 20ste de stap richting de Nederlandse top. Hij werd in 2014 Nederlands kampioen op de marathon en na een periode met vele blessures en steeds opnieuw herstellen, werkt hij momenteel hard aan zijn doel: in 2020 meedoen aan de marathon op de Olympische Spelen.  

Naast zijn professionele carrière als hardloper, ging hij in 2013 aan de slag als vitaliteitscoach, waar hij presentaties, bootcamps, trainingen en persoonlijk advies op het gebied van voeding en beweging gaf. 

Sinds 2016 is hij een van de drijvende krachten achter IVVO, Instituut Voor Vitaal Ondernemen. Een organisatie op de Maliebaan in Utrecht, die zich richt op vitaliteitsprogramma’s bij organisaties en het creëren van energie onder medewerkers. Met een team van verschillende vitaliteitscoaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten organiseren zij vitaliteitsdagen en rollen complete vitaliteitsprogramma’s op maat uit bij verschillende bedrijven. 

De droom van Instituut Voor Vitaal Ondernemen is werkend Nederland gelukkig maken! Werken is topsport en zo benaderen wij het ook”, aldus Zwama. 

Deel:

Terug naar nieuws