Fitcheck / PMO (Preventief Medisch Onderzoek)

Langzamerhand gaan werknemers van bedrijven in Nederland af en toe van een thuiswerksituatie weer (gedeeltelijk) naar kantoor. In de afgelopen periode ben je als werkgever en leidinggevende misschien het zicht op de vitaliteit en inzetbaarheid van je medewerkers verloren. Volgens onderzoeken lopen vier miljoen werknemers rond met een ‘verborgen burn-out’ door de coronacrisis. Het is tijd om de balans op te maken! Bekijk hoe het met de gezondheid en mentale gesteldheid van alle werknemers gaat met een PMO (ook wel Preventief Medisch Onderzoek genoemd).

Onze Fitcheck / PMO geeft inzicht op de fysieke én mentale gesteldheid van je werknemers en wordt uitgevoerd op locatie (volgens de richtlijnen van het RIVM).

Aanvragen van een (vrijblijvende) offerte voor een PMO?

Waarom kiezen voor ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?

Het doel van een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) is duidelijk:

 • Het bewaken en bevorderen van de gezondheid van je medewerkers
 • Hogere productiviteit en inzetbaarheid
 • Lager (toekomstig) ziekteverzuim, preventie van burn-out klachten
 • Voldoen aan wettelijke verplichting

Wat houdt een Fitcheck / PMO bij IVVO in?

Deze fitcheck / PMO gebeurt altijd op vrijwillige basis, hierin komen de volgende elementen terug (onze PMO’s voeren we uit conform de richtlijnen van het RIVM, lees ook ons Corona protocol PMO).

 • Conditiecheck
  Indoor conditietest in de vorm van een fietstest met als doel de algemene conditie, de maximale hartslag en VO2max waarde van de werknemer te meten.
 • Fysieke metingen (BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk)
  De medewerkers krijgen een persoonlijk rapport van deze fysieke meting en de conditietest. Voor de organisatie, bestaat er bij voldoende deelnemers de mogelijkheid om een organisatie-rapport te ontvangen.
 • Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX)
  De duurzame inzetbaarheidsscan biedt uw organisatie en medewerkers de mogelijkheid om gericht onderzoek te doen naar de duurzame inzetbaarheid op diverse gebieden. De DIX vragenlijst meet de status van medewerkers op verschillende gebieden: gezondheid & energie, kennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en werk- & privébalans.
 • Individuele rapportage
  Elke medewerker krijgt een individuele rapportage. Dit geeft inzicht op welke thema’s aandacht is vereist. Ook kan men (al dan niet na een gesprek met de leidinggevende) doelen stellen om aan te werken. Het bespreken van het individuele rapport kan, geheel vrijblijvend, ingevoegd worden in het functionerings- en beoordelingsbeleid. Op deze manier wordt er nog meer gewerkt aan de inzetbaarheid van de medewerkers nu en in de toekomst.Het jaarlijks uitzetten van deze vragenlijst geeft ook inzicht of de interventies en activiteiten die door de organisatie worden geïnitieerd ook het gewenste effect hebben. Deze scan wordt uitgevoerd door een online tool, ontwikkeld door TNO. De scan geeft iedere medewerker inzicht in zijn persoonlijke inzetbaarheid. Deze rapportage geeft de medewerker richtlijnen om te kijken aan welke elementen hij of zij wellicht kan werken.

Benieuwd naar de kosten van onze Fitcheck/ PMO voor jouw organisatie?

Vraag vrijblijvend een PMO offerte aan

Meer informatie?

Maarten-Veldkamp-Accountmanager-Instituut-voor-Vitaal- OndernemenWil je dat we een keer (vrijblijvend) meedenken in de mogelijkheden die we je als organisatie kunnen bieden om vitaliteit juist nu op de kaart te zetten?

Stuur me een e-mail!

Maarten Veldkamp
+31 (0)6 48215569