Fitcheck / PMO (Preventief Medisch Onderzoek)

Langzamerhand maken bedrijven in Nederland zich weer klaar om van een thuiswerksituatie weer (gedeeltelijk) naar kantoor te gaan. In de afgelopen periode ben je als werkgever en leidinggevende misschien het zicht op de vitaliteit en inzetbaarheid van je medewerkers verloren. Het is tijd om de balans op te maken! Bekijk hoe het met de gezondheid en mentale gesteldheid van alle werknemers gaat.

Wij maken dat inzichtelijk door een Fitcheck / PMO (ook wel Preventief Medisch Onderzoek genoemd) uit te voeren onder de medewerkers van jouw organisatie.  Onze fitcheck geeft inzicht op de fysieke én mentale gesteldheid van je werknemers en wordt uitgevoerd op locatie (volgens de richtlijnen van het RIVM).

Aanvragen van een offerte voor een PMO?

Waarom kiezen voor ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO)?

Op een concrete heldere manier biedt Instituut Voor Vitaal ondernemen de mogelijkheid inzicht te krijgen in de vitaliteit van jouw werknemers.

 • Eenmalige kosten
 • Onderdelen Fitcheck / PMO: een conditiecheck, fysieke metingen (BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk) en een duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) daarnaast bieden we individuele rapportages
 • Conform de richtlijnen van het RIVM. Lees ook ons Corona protocol PMO.

Elementen van de Fitcheck / PMO

Deze fitcheck gebeurt altijd op vrijwillige basis, hierin komen de volgende elementen terug:

 • Conditiecheck
  Indoor conditietest in de vorm van een fietstest met als doel de algemene conditie, de maximale hartslag en VO2max waarde van de werknemer te meten.
 • Fysieke metingen (BMI, cholesterol, vetpercentage en bloeddruk)
  De medewerkers krijgen een persoonlijk rapport van deze fysieke meting en de conditietest. Voor de organisatie, bestaat er bij voldoende deelnemers de mogelijkheid om een organisatie-rapport te ontvangen.
 • Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX)
  De duurzame inzetbaarheidsscan biedt uw organisatie en medewerkers de mogelijkheid om gericht onderzoek te doen naar de duurzame inzetbaarheid op diverse gebieden. De DIX vragenlijst meet de status van medewerkers op verschillende gebieden: gezondheid & energie, kennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en werk- & privébalans.
 • Individuele rapportage
  Elke medewerker krijgt een individuele rapportage. Dit geeft inzicht op welke thema’s aandacht is vereist. Ook kan men (al dan niet na een gesprek met de leidinggevende) doelen stellen om aan te werken. Het bespreken van het individuele rapport kan, geheel vrijblijvend, ingevoegd worden in het functionerings- en beoordelingsbeleid. Op deze manier wordt er nog meer gewerkt aan de inzetbaarheid van de medewerkers nu en in de toekomst.Het jaarlijks uitzetten van deze vragenlijst geeft ook inzicht of de interventies en activiteiten die door de organisatie worden geïnitieerd ook het gewenste effect hebben. Deze scan wordt uitgevoerd door een online tool, ontwikkeld door TNO. De scan geeft iedere medewerker inzicht in zijn persoonlijke inzetbaarheid. Deze rapportage geeft de medewerker richtlijnen om te kijken aan welke elementen hij of zij wellicht kan werken.

Benieuwd naar de kosten van onze Fitcheck/ PMO voor jouw organisatie?

Vraag vrijblijvend een PMO offerte aan

Meer informatie?

Maarten-Veldkamp-Accountmanager-Instituut-voor-Vitaal- OndernemenWil je dat we een keer (vrijblijvend) meedenken in de mogelijkheden die we je als organisatie kunnen bieden om vitaliteit juist nu op de kaart te zetten?

Stuur me een e-mail!

Maarten Veldkamp
+31 (0)6 48215569